8
0

Úgy tűnik, hogy nem minden területen megy könnyedén a kormánynak a különféle bónuszok és prémiumok osztogatása. A Nol.hu értesülései szerint az állami MVM dolgozóinak fizetése a béremelések ellenére éppen hogy csökken. Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy az atomerőmű dolgozói január óta nem kapják meg a jövedelmük 20-30 százalékát kitevő prémiumot.

Noha Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban, egy júniusi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy közbenjárására az MVM Paksi Atomerőmű dolgozói egy rendkívüli intézkedés keretében megkapják majd azt a prémiumot, ami szerintük év eleje óta járna nekik, ez azóta sem valósult meg.

Sőt, ami pedig még ennél is rosszabb, hogy a szakszervezetek szerint az elmaradt kifizetés az MVM-csoport összes dolgozóját, vagyis nagyjából 8 ezer embert érint.

Az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség egyébként írt egy levelet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek, melyben emlékeztettek, hogy már március 19-én döntöttek a béremelésről, azonban egyelőre nem kaptak semmit, mivel úgy tudják, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kifizetési stopot rendelt el. Ezenkívül azt is megtiltották, hogy a dolgozóknak prémiumhoz kötött feladatokat tűzzenek ki. Mindezek miatt a szakszervezet biztos abban, hogy itt a csoportszintű megállapodás megsértésének ténye áll fenn, éppen ezért több leányvállalatnál, például a Vértesi Erőműnél perek indultak a kifizetésért.

A Népszabadság megkereste a Miniszterelnökséget is az üggyel kapcsolatban, melyre a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól annyit reagáltak, hogy a célprémiumok szerepelnek az MVM-csoport üzleti tervében, valamint, hogy az ebben szereplő kifizetés „folyamatban van”, így a tárca az első kifizetéseket erre a hónapra ígéri.

SHARE