17
0

Három fiatal egyetemista megalkotta a világ első „ellophatatlan” kerékpárját, amelyhez ráadásul még zárat sem kell cipelned magaddal, ugyanis maga a bringa lesz a lakat.

Otthagyták egyetemi tanulmányaikat, csak azért, hogy száz százalékban a projektjükre koncentrálhassanak – meg is lett az eredménye, valóban egy egészen egyedi elképzeléssel álltak elő.

Ahelyett, hogy a biciklizár úton indultak volna el, fejlesztve egy újabb vastag, de legalább irtó nehéz és praktikátlan kerékpártolvaj-rémisztőt, inkább a drótszamarat tették önmaga védőjévé. Lényegében egy olyan vázat alkottak meg, amely könnyedén – a feltalálók szerint mindössze 10 másodperc alatt – szétszedhető és a kiszemelt fához, oszlophoz közel téve újra összerakható, képezve ezzel egy zárat.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/7A4eOsAyQcw”]

A megvalósítás önmagában zseniális, nyilván nem ellophatatlan ez a bicikli sem, de csak úgy tudja az az enyveskezű elvinni a kerékpárt, ha a zárt alkotó vázat szétfűrészeli, amivel csak így hirtelen két gond akad:

  1. Utána használhatatlan lesz a bicikli.
  2. Jó sok meló, mire szétvág egy ilyen vastagabb vázat.

Hacsak nincs nála épp egy acélvágó, akkumulátoros kézi körfűrész, mert akkor pikk-pakk neki láthat és végezhet a Váci utca közepén.

Forrás: cnn.com

Tehát nem is abban rejlik a három chilei srác, Andrés Roi Eggers, Juan José Monsalve és Cristóbal Cabello munkájának a valószínűsíthető sikere, hogy ellophatatlan a bicikli, mindinkább abban, hogy a bringa eltulajdonításával hasznavehetetlenné válik az, így konkrétan a lopás válik okafogyottá.

Mondjuk, ha egy-egy alacsonyabb IQ-szinttel megáldott, de kitartó tolvaj a szétfűrészelést követően konstatálja a canga már kerékpárként tovább nem értékesíthető mivoltát, egy gyors és kevés hasznot teremtő alternatív megoldásként még mindig elviheti a MÉH-be a tönkre vágott kétkerekűt.

Forrás: cnn.com
SHARE