0
0

Nem, ez nem valamilyen George Orwell regény részletből van, hanem a nemrégiben szigorított jegyellenőrzéssel kapcsolatos szabályok egyike.

Mostantól minden budapesti jegyellenőrt két közterület-felügyelő kísér majd, akik jogosultak gázsprét is használni, így elég könnyedén előfordulhat, hogy amennyiben a bliccelő utas nem akarja igazolni magát az ellenőr előtt, úgy a mellette toronyként magasló két közterület-felügyelő valamelyike egyszer csak gondol egyet, és belefúj egy kis könnygázt a renitens utas arcába. Sőt, mindezt majd a közteres ruháján lévő kis kamera fel is veszi majd. Merthogy lesz ilyen kamera, amely elméletileg arra szolgál, hogy könnyebb legyen tisztázni a problémás helyzeteket.

A BKK dolgozóinak szakszervezete sem örül különösebben ennek a módosításnak, mivel szerintük aggályos, hogy a továbbikban az ellenőreiknek kollégáik helyett két közteressel kell végezniük a munkájukat.

Nemrég írtuk meg egyébként cikkünkben azt is, hogy többek között az ellenőrök ruházatát is érinti az említett reform: ezentúl pusztító melegben sem viselhetnek rövidnadrágot és szandált, továbbá az ingüket sem gombolhatják ki, nem ácsoroghatnak zsebre tett kézzel a megállóban, és nem ehetnek – ezek mind benne vannak az új szabálykönyvben.

SHARE