8
0

Első ránézésre egy közönséges tükörnek látszik, azonban amire a Wize Mirror képes, attól garantáltan lehidalsz.

A Wize Mirror egy EU-támogatásból finanszírozott projekt, s ugyan látszólag egy egyszerű tükörnek tűnik, olyan fejlett 3D-s szkennerrel és multispektrális kamerákkal van felszerelve, amelyekkel könnyedén, mindössze egy perc alatt megállapítja az egyén fizikai és mentális állapotát.

A vizsgálat során az okostükör felméri az előtte álló ember egészségügyi állapotát: megnézi az arcát, elemzi annak színét, megvizsgálja a test zsírszöveteinek állapotát és mennyiségét is. Az arcot analizáló kamera ellenőrzi mennyire kipirult vagy sápadt a bőrszín, a stressz és a szorongás jeleit kutatja, de az arcformából még azt is meghatározza, történt-e súlygyarapodás, vagy éppen súlyvesztés.

Egy perc és már kapod is az eredményeket az egészségügyi állapotodról.

A tükörbe egyfajta gázszenzor is beépítésre került, amely mintát véve a lélegzetből, olyan komponensek után kutat, amelyek megmutatják, mennyit dohányzott és ivott az illető. Ezen felül a sokrétű multispektrális kamera képes megbecsülni a szívverés ütemét, valamint a vér hemoglobinszintjét is, majd a kapott eredményeket összefoglalva tanácsokat ad használójának, hogyan éljen egészségesebben.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/yHTQZhJXz9o”]

Sara Colantonio, a projekt vezetője a Wize Mirrort olyan hosszú kimenetelű betegségek ellen küldené harcba, amelyek visszafordíthatatlan károkat okoznak az ember egészségében, mint például egyes szívbetegségek vagy a diabétesz.

“A megelőzés a legéletképesebb megközelítése annak, hogy csökkenjenek a széles körben elterjedt betegségek, mint a kardiovaszkuláris, valamint az anyagcserével kapcsolatos betegségek társadalmi-gazdasági terhei.” – mondta Colantonio.

A projekt 7 európai uniós ország konzorciumából valósulhatott meg, természetesen EU-s támogatással, és várhatóan a jövő évben kezdik el tesztelni és összehasonlítani a hagyományos orvosi műszerek eredményeivel.

Forrás: newscientist.com
SHARE