3
0

A múlt hétvégén megvertek egy szegedi lányt, mert bevándorlónak nézték a barátját. Azóta megvan a támadója is, egy börtönőr, aki már csak volt börtönőr.

A megtámadottak hárman voltak, a lány, a barátja, és a lány testvére. A fiút támadták először, a lány próbált közbelépni, pár pofont mindenki kapott, de a legsúlyosabban a lány sérült meg, műteni kellett és acéllemezt kap az arccsontjára. A fő támadó, egy feketeruhás kopasz ex-Csillag börtönőr emellett olyanokat ordított, hogy a fiú takarodjon az országból, meg bevándorlózott néhány sort, nem hagyva kétséget az indítékai felől. A probléma csak az, hogy ámbár a fiú félvér, Magyarországon felnőtt magyar állampolgár, így a támadás sikere leginkább egy fölé-mellével írható le.forrás: 444.hu

A megvert lányt egyébként Tímeának hívják, és a beleegyezésével kikerült róla a Facebookra egy kép, ami a megverés után készült. Egy másik bejegyzésben pedig arról írt, hogy nem kell aggódni, a Szegeden megtámadott gyenge lány igenis erős. A támadót közben már elfogta a rendőrség, van felvétel is róla, egy szemtanú ugyanis felvette a cirkuszt, szóval nem csak hogy elkapták, bizonyítékból sem lesz hiány az azonosításához. A felvételen leginkább az látszik, ahogyan a többiek próbálják már őt visszatartani, de késő, páran már a földön fekszenek.

Az eset mindenképpen hírértékű ugyan, de biztosan nem kapott volna ekkora visszhangot, ha nem a bevándorlók állnak ma a magyar politika gyújtópontjában. Így viszont országos felháborodás lett a dologból, egyesek szerint végső soron Orbán Viktor verette meg a lányt, a Betyársereg meg a hősét tisztelheti a támadóban, mert ő legalább nem tévedt el az Alföldön.forrás: www.ize.hu

Természetesen nem Orbán ütötte a lányt, és azért az sem igaz, hogy a szkinhedeknek különösebb gyűlöletkampányra lenne szüksége némi verekedéshez. Viszont amikor Tessely Zoltán fideszes képviselő azt állítja, hogy a kabinet kommunikációja nem erősíti a bevándorlókkal szembeni indulatokat, az a valóság eltagadása. A magyar társadalom híresen idegenellenes, bármilyen felmérésen kijön, hogy az emberek 60-70%-a elutasító gyakorlatilag bármilyen kisebbséggel szemben. Olaj a tűzre ilyenkor egy ilyen kampány, ha valami népszerű lesz, óhatatlanul felbukkannak a körülötte a hülyék és az elmebetegek is, és miután a közbeszéd a bevándorlók kárára van tematizálva, az ilyen elmékben hirtelen elfogadhatóbbnak tűnik a fizikai erőszak. A fizikai erőszak viszont semmilyen körülmények között sem elfogadható, legyen az áldozat bevándorló, vagy egy fiatal lány.

Megint ott tartunk, hogy van egy valós, létező probléma, máig már 86 ezer illegális határátlépő jött az országba idén, és erre a magyar társadalom és vezetése riadalom-kampányokkal, tüneti kerítéskezeléssel, meg balhéval képes válaszolni. Bármennyire is egyszerűnek tűnik, 86 ezer embert nem lehet csak úgy agyonverni. Először odáig kellene eljutni, hogy akikről beszélünk, azok nem számok meg statisztikák, hanem emberek. Ha valaha ezt sikerül tisztázni, utána lehet majd arról beszélni, hogy mégis milyen megoldásaink vannak a bevándorlók helyzetének kezelésére.

SHARE