2
1

Az Iszlám Állam kiképzőtáborában átélt borzalmakról számolt be egy kisfiú, akinek öccsével együtt sikerült megszöknie a terrorszervezettől.

Az Iszlám Állam fegyveresi tavaly foglalták el az észak-iraki településeket, az idősebb férfiakat kivégezték, a nőkből szexrabszolgákat csináltak, a gyerekeket kiképzőtáborokba hurcolták.

A fiatal fiúknak először át kellett térni az iszlámra, majd a táborban babákon gyakorolták a kivégzést.

„Babákat hoztak, megmutatták, hogyan tartsuk a kardot, és vágjuk le vele a fejüket”

– számolt be a most 14 éves fiú, akinek sikerült megszöknie.

Öcsével öt hónapot töltöttek a táborban, de végül sikerült elmenekülniük.

„Elsőre nem sikerült levágnom a baba fejét, és másodszorra meg harmadszorra sem. De megtanítottak a helyes kardfogásra, a jó technikára. Azt mondták, képzeljem azt, hogy ez egy hitetlen feje”

– mesélte a gyerek az AP amerikai hírügynökség tudósítójának Észak-Irakban.

forrás: nbcnews.com

A kivégzős felvételeiről ismert terrorszervezet oktatóvideónak használja az általuk megörökített halálokat, mivel egy teljesen új, friss generációt akarnak kinevelni.

A gyerekek kiképzése napi 8-10 órás és embert próbáló. Ha nem cselekszenek a parancs szerint, akkor halál fenyegetik őket a katonák. A 14 éves fiúnak egyszer össze kellett vernie öccsét, akinek ki is tört a foga. Nemcsak egymást verik a gyerekek, hanem a kiképzők is rendszeresen bántalmazzák a leendő katonákat fizikailag.

forrás: Origo
SHARE