1
0

David Guettáról távozó fiatalok Kis Grófótól üvöltik a nézését meg a járását a VOLT Fesztiválon, 2015-ben. Ja, Grófó ugyanezen a napon telt házas bulit csinált a Heti Válasz Borteraszon, 12.30-kor, amikor a fesztiválozók nagy része éppen meghal. Akkor most hol is tartunk?

Például ott, hogy a VOLT-on egy Parov Stelarnyi különbséggel jól megfér egy színpadon a Motörhead és Guetta. 2015-ben David Guetta volt a headliner egy rockfesztiválon, ami a feszültségről kapta a nevét, és ahol ez legfeljebb az említett két fellépő közönsége között alakulhatott volna ki. Az sem menti a helyzetet, hogy beugrott Slash is haknizni, az ilyen jellegű pénzkeresést ajánlották már egy barátomnak is a táncmozdulatai miatt az egyik balatoni diszkóban. Ha ő nem is fog, Slash persze megél belőle. A VOLT egyébként évek óta a határait feszegeti, idén megint látogatócsúcs volt, a tavalyi 120 ezer után most 123 ezer ember ment el, péntekre eladtak minden napijegyet. Ez persze az egyre színesebb műfaji skálának köszönhető, noha idén azért látszott, hogy tavaly elvitte a pénzt az Arctic Monkeys. Mindent összevetve a VOLT még mindig a legcsaládiasabb, legbarátságosabb, és a leginkább magyarok által látogatott nagyfesztivál.forrás: 168ora.hu

A Balaton Soundról sorban jelentek meg az ironikus hangvételű cikkek, a legnagyobb sztárja meg Pumped Gabó lett. Ez az a fesztivál, amit a konzumterror ellenségei méltán gyűlölhetnének teljes szívből, ha nem pont a Balaton mellett lenne. Így viszont meg kell elégedni azzal, hogy elfogadjuk, a kurrens trendiség így képeződik le, napszemüveggel, szoláriumtesttel, és véletlenül beengedett kigyúratlan fesztiválozókkal. Ráadásul idén még a line-up sem segített olyan sokat.

Amúgy is, a fellépők többsége már hazajár hozzánk koncertezni, maga Guetta is kipipálta idén a harmadik nagyfesztivált is, de amúgy se mozognak vadonatúj fellépők, ha az egyik évben történetesen nincs valahol Prodigy, a következő évben a jóisten sem ment meg minket tőle. A Szigeten néhány ígéretesebb név (mint Florence, Ellie Goulding, vagy alt-J) mellett Robbie Williams meg Avicii lesz, ami hát, oké.

Ránézésre 2015 átmeneti, vagy valamilyen véletlenül betoldott év a nagyfesztiválok  történetében. Meglesz, túl vagyunk rajta, és gyorsan el lehet majd felejteni. A VOLT épp szusszan egyet, a Sound alszik, a Sziget pedig bár évek óta ott van a legnagyobb és legszeretettebb európai fesztiválok között, továbbra is adós az igazán nagy dobással, és semmi sem utal arra, hogy ez idén fog bekövetkezni.

Közben pedig, noha a Hegyalja éppen megszűnt, a farvizen szépen csöndben betelt a fesztiválpiac. Éppen most megy például az EFOTT és a Bánkitó fesztivál is, szóval igyekeznie kell a nagyoknak, ha nem akarnak kiesni a fesztivállátogató közönség szívéből.

SHARE