1
0

Az Apple és a Samsung javában tárgyal a legnagyobb mobilszolgáltatókkal, hogy már jövőre bizonyos készülékek az e-SIM kártyával érkezzenek.

A két nagy rivális vállalat egy közös ügy érdekében összefogott és a GSMA-val értekezik az elektronikus SIM kártya bevezetéséről – a szervezet egyáltalán nem zárkózik el az újféle szabványtól, így könnyen előfordulhat, hogy 2016-ban már olyan mobilkészülékek kerülnek a piacra, amelyek már az e-SIM-et támogatják. Ez a tény pedig olyan lavinát szabadíthat el, amely egyhamar eltörölheti a hagyományos kártyák használatát.

Noha a SIM kártyák évek óta egyre kisebbek, és mindig faragnak a méretükből, továbbra is értékes helyet foglalhatnak el a mobilokban, miközben az e-SIM gyakorlatilag egy virtuális kártya, amely nemcsak, hogy több területet szabadít fel a kütyükben, de sokkalta több lehetőséget is rejt magában, mint hagyományos társa.

Kép: rt.com

Az elektronikus SIM-mel tulajdonképpen fölöslegessé válnának a dual SIM-es kialakítású mobilkészülékek, valamint a külföldi utazások során is sokkal egyszerűbb dolgunk lenne, hiszen nem kell majd külön helyi kártyát vásárolni. Az a probléma is megszűnne – bár ez mostanra már egyre ritkább -, miszerint néhány telefon csak bizonyos szolgáltatóknál vásárolható meg, ugyanis, amely szolgáltató támogatja az új szabványt, annál minden további nélkül megfelelően lehet használni majd elektronikus SIM kártyás kütyüket.

Ezzel a újítással könnyen váltogathatnánk a hálózatok között, noha természetesen a hűségidők továbbra is fennmaradnának. A kezdeményezést már több ismert mobilszolgáltató is támogatja, mint például a Vodafone, az AT&T, valamint a Deutsche Telekom is.

Forrás: engadget.com, ft.com
SHARE