2
1

Megdöbbentő híreknek lehetünk ma tanúi. Az Apple arról híres széles e világon, hogy évről-évre képes vékonyabbnál-vékonyabb iPhone-okat a piacra dobni. Na de most aztán világrengető információk szivárogtak ki a közelgő iPhone 6s vastagságát illetően.

Az iPhone 6s vastagabb lesz, mint az iPhone 6 volt. Egészen pontosan

2, azaz kettő tizedmiliméterrel.

Tudjuk, ez botrányos, mi sem akarjuk elhinni. Az iPhone 6 vastagsága csak 6,9 mm, míg az új iPhone 6s vastagsága 7,1 mm lesz – derült ki a japán Engadget sematikus képéből. A telefon új vastagságáért feltehetően a Force Touch technológia a felelős – az iPhone 6s már különbséget fog tenni a gyengébb és erősebb érintések között.

Forrás: Engadget Japan

Viszont az ábráról az is kiderül, hogy – néhány korábbi tévhittel ellentétben -, a Home gomb és az összes többi gomb is a helyén marad. Ez amúgy nem túl meglepő, hisz az eddigi “S” modellek is mindig ugyanúgy néztek ki, mint az elődeik, csak maximum valami nagyon apró változtatással.

Ami viszont lényeges változás, azt nem kívül kell keresnünk, hanem a telefon belsejében. Megkaphatja a Qualcomm MDM9635M LTE chipet, és képes lesz akár 300 Mbps-os letöltési sebességre, ráadásul ez a chip takarékosabban is bánik az energiával.

Továbbá állítólag A9-es processzor lesz a telefonban, 2 GB RAM-ot is kap, frissítik az NFC chipet az Apple Payhez, és a fényképezőgépen, illetve kamerán is javítanak, ha egyáltalán van hova fejlődni.

SHARE