0
0

Az orosz kormány a napokban kampányba kezdett a szelfizés ellen, mivel tavaly túl sokan haltak meg saját maguk fotózása közben. Rögtön felcsigázott a téma, mégis hogyan lehet annyira belemerülni a szelfizésbe, hogy közben meghaljunk, így összeszedtük a közelmúlt Darwin-díjra erősen esélyes szelfihalálait.

#ne pózolj pisztollyal!

Egy 21 éves mexikói srác szenvedélyesen szerette a fegyvereket, éppen ezért nem maradhatott ki a repetroárjából az a szelfi sem, ahol egy pisztolyt nyomott saját halántékához. Azt sajnos nem tudta, hogy a fegyver töltve van, így ez a szelfi lett élete utolsó képe is egyben.
forrás: borsonline.hu

#ne pózolj szakadék szélén!

Portugáliában a Cabo da Roca sziklaszirt igazi festői látványosságnak számít, ezt gondolta az a lengyel házaspár is, akik a szikla peremén szerették volna egy szelfivel megörökíteni a pillanatot. A kép komponálása közben nem vették észre, hogy túlságosan a szélére mentek, mindketten megcsúsztak, és a mélybe zuhantak. Gyermekeik szintén velük voltak, végignézték szüleik halálát.
forrás: nypost.com

#ne pózolj vezetés közben!

Több kutatás szerint egyre nagyobb divat a vezetés közbeni szelfizgetés, egy autógyártó cég kutatása szerint a brit autósok 33, a németek és a franciák 28, a románok 27, az olaszok 26, a spanyolok 18 és a belgák 17 százaléka rendszeresen készít magáról képeket vezetés közben. A 32 éves Courtney Sanfordot Pharrell Williams Happy című száma ihlette meg annyira, hogy azonnal mosolygós képet kellett lőnie magáról vezetés közben, amelyet természetesen azonnal kirakott Facebookra. Néhány pillanattal később halálos autóbalesetet szenvedett, mert nem figyelt eléggé az útra.
forrás: topviralpost.com

Kicsit kilóg a sorból, ugyanis sem halál, sem szelfi nem volt ebben az esetben, mégis bőven beleillik a magamutogatás miatti ostoba balesetek sorába. A két iráni lány vezetés közben videózták magukat, ahogy az autóban dalolnak, majd látszik az ütközés. A lányok sorsáról természetesen újabb szelfiken keresztül értesült a világ: a következőt már a kórházból küldték elég megviselt állapotban.
forrás: offline.hu

#ne mássz fel a hídra!

Egy 17 éves orosz lány a barátait akarta lenyűgözni azzal, hogy egy hídon próbált szelfizni a magasban. A fotó készítése közben elvesztette egyensúlyát, és rázuhant az elektromos vezetékekre, amelyek élve megsütötték a lányt.
forrás: offline.hu

#ne pózolj vonat tetején!

Szintén vagánykodni akart szelfijével az a 21 éves spanyol fiú, aki tavaly felmászott egy vonat tetejére, és onnan akart száguldás közben képeket készíteni. A fiú nem bírta az ipari áramot, és szörnyethalt a vonat tetején, fényképezőgépe is hamuvá égett, szóval nem maradt meg az utókor számára a halálos szelfi sem.

#ne pózolj vonattal!

Nem csak a vonat tetején szelfizheti halálra magát valaki, elég a sínekre állva várni a tökéletes képet és a halált. Négy indiai egyetemista éppen a Tádzs Mahalt igyekeztek megnézni, amikor ellenálhatatlan vágyat éreztek aziránt, hogy lőjenek egy vonatos profilképet Facebookra. Olyan képet akartak, ahol a vonat a lehető legközelebb van hozzájuk. Ez szerencsétlenségükre sikerült is, de elugrani előle már nem: a 4 fiatal közül hárman meghaltak.

SHARE