1
0

Kálló Gergely szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: “egyik szeme sír, a másik nevet”.

A politikus annak kapcsán szólalt meg, hogy az MLSZ opcionálissá tette a szurkolói kártyát, ami annyit tesz, hogy a csapatok maguk döntik el, hogy “büntetik-e” drukkereiket a plasztiklappal.

Kálló vélemény a következő az opcionális kártyahasználat kapcsán:

“ezután is olyan szurkolókat tiltanak ki a lelátókról a szurkolói kártyával, akik semmilyen törvénytelenséget, semmilyen bűncselekményt nem követtek el sem a lelátókon, sem a lelátókon kívül, ezzel diszkriminálva őket”

A Jobbik azt a megoldást látná esszerűnek, ha minden stadionban lenne egy olyan szektor, ahova nem kötelező a kártya még akkor sem, ha a klub mégis ragaszkodik a használatához. Ezzel valószínűleg a nézőszám is növekedne, ugyanis minden drukkernek az egyéni döntése lenne, hogy kilátogat-e a meccsre.

Kálló Gergely úgy fogalmazott: ezen a mérkőzésen “az első félidőt az MLSZ-szel megnyertük, de a második félidőre azon klubok, amelyek nem hajlandóak eltörölni a szurkolói kártyát, már egy sárga lappal indulnak“.

A Fradi nem tágít

Az FTC közleményt adott ki, melyben teljesen világosan leírják, hogy az ő meccseiken továbbra is kötelező a szurkolói kártya:

“Az FTC Labdarúgó Zrt. ezúton értesíti tisztelt szurkolóit, az MLSZ-t, valamint az MLSZ 2015. Július 1-i határozatában megjelölt egyéb szerveket, hogy szurkolói kártya rendszerét változatlanul tartja fenn, tehát a klubkártya használata ezentúl is kötelező az FTC minden mérkőzésére, vagyis a 2015/2016 bajnoki szezon hazai és idegenbeli NB I-es mérkőzéseire, hazai és idegenbeli Magyar Kupa mérkőzéseire, valamint minden nemzetközi mérkőzéseire és egyéb hivatalos mérkőzéseire, barátságos mérkőzésekre, amelyeken a klub szerepel. Továbbá az FTC felhívja szurkolói szíves figyelmét arra, hogy hamarosan Szurkolói kódexet állít fel.”

SHARE