0
0

Te is szoros barátságban állsz a szundi-gombbal, és nem bírsz felkelni? Ugye, hogy sokkal hatékonyabb lenne mindez, ha közben menekülne előled az ébresztőórád, és el kéne kapnod ahhoz, hogy lenyomd?

A Clocky megálmodói éppen erre a kissé kegyetlen trükkre alapozva találták ki a kis ébresztőórát. A működése roppant egyszerű: egy szundit – mert azért Clocky sem teljesen szőrösszívű – engedélyez a gazdájának, mikor azonban újra csörögni kezd, fogja magát, legurul az éjjeliszekrényről, és robothangokat kiadva nekiindul a szobának. Természetesen addig nem hagyja abba, amíg tulajdonosa le nem nyomja, ami annyit jelent, hogy muszáj kikelni az ágyból, és bosszankodva kihalászni a komód alól a kis csipogó rohadékot. Az ötlettel egyébként 2005-ben megnyerték az Ig Nobel-díjat gazdaságtan kategóriában, amely a Nobel-díj paródiája.

[youtube id=”izWCU4Y61o4″]

A kis szerkezet az oldalán található kerekek segítségével mozog, és akár 1 méteres zuhanásokat is karcolás nélkül megússza. Arról nem szólnak a hírek, garanciálisan visszacserélik-e az ablakon kivágott ébresztőórákat, mindenesetre az Amazonon már bárki megrendelheti 35 dollárért, aki szeretne garantáltan idegesen felkelni reggelente. A készítői azt ajánlják, ne egy pohár víz mellé tegyék az éjjeliszekrényen, mert azt garantáltan leborítja, de valószínűleg nagyobb potenciális veszélyt jelentenek rá a kutyák, a macskák és a felhergelt ébredők.

forrás: mostcsakennyi.hu

Clocky megjelenése óta persze nagyot változott a világ és a technika, ezért néhány éve elkészült a menekülős óra felpimpelt változata, a Tocky. Ennek már nincsenek kerekei, kis gömbszerű testén görög le az éjjeliszekrényről, viszont ezt legalább zenével teszi, ugyanis több mint két órányi zenét és felvett szöveget is rátehetsz.

[youtube id=”YT9-zrgRfHs”]

SHARE