0
0

A Microsoft összezavart mindenkit a kétes eredetű információkkal és bejelentésekkel, ezzel elérve azt, hogy ne legyen teljesen tiszta, hogy most akkor kinek is jár az ingyenes Windows 10.

A felhasználók és a sajtó folytonos kérdéseinek is meglett az eredménye: a Microsoft egyszer és mindenkorra teljesen egyértelművé tette a helyzetet a Windows 10 ingyenességével kapcsolatban.

A jogtiszta Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerrel rendelkezők egy éven át ingyen kapják majd meg a Windows 10-et

– ez atombiztos, viszont arról már néha egymásnak ellentmondó állítások hangzanak el, hogy az XP és Vista tulajdonosok, valamint a kalózszoftverrel rendelkező felhasználók is ingyen Windows-t kapnak, szóval itt a végleges állítás:

A vállalat tájékoztatása szerint az, aki a fent felsoroltak közé tartozik egyetlen módon juthat ingyen a Windows 10-hez: ha egy hónapon belül feltelepíti számítógépére a Windows 10 előzetes (Preview) verzióját, és ezzel regisztrál a Windows Insider Programba.

A Windows Insider lényegében a Microsoft béta tesztelői programja. A programot használók idő előtt kapnak egy béta verziót, ami anonim információkat gyűjt a felhasználók tapasztalatairól a használat során. Ehhez semmit sem kell kitölteni, szó se róla. A program automatikusan tárolja a hibákat, crashlogokat, hibakókodat, amiket a felhasználók tapasztalnak, továbbá a hardvert, amin használják. A készítők ezek alapján kívánják fejleszteni a programokat és kijavítani a hibákat.

Szóval lényegében bárki ingyen Windowst kaphat még egy hónapig, ha ebbe a bizonyos béta verzióba regisztrál és ezáltal engedi, hogy a fejlesztők végezzék a dolgukat. Ez annyit jelent, hogy nem tudjuk megakadályozni a frissítéseket, nem maradhatunk a megszokott, stabil rendszernél. Azért annyira nem rossz üzlet.

via HVG, The Verge
SHARE