1
0

Június 25-től startol a filmszínházakban a nagy sikerű amerikai sorozat filmváltozata, amelyben visszatér az az öt már jól ismert karakter, akik elszántságukkal akarják megváltani a világot. Legalábbis a filmipart.

Első ránézésre könnyen ráhúzható a filmre, hogy csak egy újabb klisékkel teli hollywoodi alkotás, de aztán pár perc után rájövünk, hogy közel sem. A helyszín adott, a nyugat-amerikai Álomgyár, ahol mindenki filmet akar rendezni, vagy éppen abban szerepelni. Nincs ezzel másképp főhősünk sem, Vincent Chase (Adrian Grenier), aki 15 éves filmes tapasztalttal rendelkezik. Fejébe veszi, hogy leforgatja az általa megálmodott történetet, amelyben régi mentora, Ari Gold (Jeremy Piven) lesz a segítségére, három jó barátjával karöltve, na meg egy vagyonos texasi befektető.

Fotó: golf.clickon.co

A forgatókönyv már csak azért is rendhagyó, mert végre egy olyan film kerül a vászonra, amely a háttérből mutatja be egy forgatás körülményeit. Az elszánt Vince-t egész Hollywood imádja, bomolnak érte a nők, a legfergetegesebb bulik nélküle el se kezdődnek, de mindez nagyfokú tehetséggel párosul, így válik a történet mozgatórugójává. Persze mit sem érne három fős sleppje nélkül, köztük E-vel (Kevin Conolly), Teknőccel (Jerry Ferrara) és Drámával (Kevin Dillon). A kitartó brigád együtt vészeli át a filmalkotás nehézségeit és buktatóit, végtelenül céltudatosak, amelynek végül az eredménye is meglesz.

Alapvetően ez egy vígjáték, tehát elvileg roskadoznia kéne a jobbnál jobb poénoktól. Ami teljesül is, jó néhány eredeti vicc és fordulat került a történetbe, de azért néhány elcsépelt poén is visszaköszön. A legnagyobb humorszolgáltatók maguk a karakterek, a legtöbb megmosolyogtató jelenet a jellemkomikumokból adódik. Mindegyik szereplő tisztában van a saját maga értékeivel vagy éppen hiányosságaival, így az önkritikusság vált az egyik legfőbb tulajdonságukká. És annak ellenére, hogy a srácok pénzesek, sikeresek, híresek, mégis két lábbal a földön járnak, és egy cseppet sem szálltak el. Na jó, Dráma talán egy kicsit igen, de annyira hatalmas forma, hogy neki ez elnézhető. A fő bonyodalmat, mi más, mint az a fránya pénz okozza. Vince filmje eddig is már 100 millió dollárjába fájt a texasi farmernek, de az utolsó simítások érdekében még pár millióért kuncsorognak.

Fotó: www.businessinsider.sg

A Törtetőkben számos nagy név szerepel, úgymint Jessica Alba, Thierry Henry, Pharell Williams, Piers Morgan, Ed O’Neill, Mark Wahlberg, Warren Buffett, Kelsey Grammer, Armie Hammer, Tip „T.I.” Harris, Liam Neeson, David Spade, Tom Brady és Rob Gronkowski.

A sorozat 8 évadot élt meg, 2011-ben adták le az utolsó epizódot. Ugyan hazánkban annyira nem népszerű a széria, de talán a film megnézése után sokan kedvet kapnak majd, hogy ráfüggjenek a filmes arcok kalandjaira. A sorozat egy sikertörténetet dolgoz fel, amelyet a filmváltozat tökéletesen koronázott meg. Külföldi kritikák szerint a film nem adott többet, nem méltó lezárás, csupán egy elnyújtott sorozatrésznek titulálták. A negatív kritikák ellenére mégis jól összefoglalja a sorozat lényegét. Sajnos azonban egy olyan alkotás, amelynek alapját egy sorozat adja nem térhet ki minden egyes lényeges részletre, hiszen akkor már célszerűbb lenne egy újabb évadot forgatni, ami ugye nyilván nem fog bekövetkezni.

Íme, egy kis ízelítő:

[youtube id=”tZR_rJYs6B0″]

SHARE