0
0

A probléma sokakat érintett eddig. Ha egy mérges exbarát vagy exbarátnő nagyon ki akar szúrni egykori párjával, csak feltesz bosszúból egy meztelen képet a másikról.

A Google keresi vagy épp meg is találta a megoldást a problémára, hogy kevesebb emberhez jussanak el az ilyen tartalmak, elvégre a Google-ön is könnyedén fellelhetőek az ilyen képek, legalábbis fellelhetőek voltak idáig.

A következő hetekben a Google elkezdi eltávolítani ezeket a tartalmakat és létrehoz egy űrlapot aminek kitöltésével meg tudjuk jelölni a rólunk készült pornográf tartalmakat amiket szeretnénk, ha eltávolítanának. Valami olyasmire kell számítani, mint az az irreleváns kontentet eltávolító űrlap, amire az EU kötelezte a Google vezetőségét.

“A bosszú miatt kikerült képek nagyon személyesek és érzelmileg károsak, és csak arra szolgálnak, hogy tönkretegyék az áldozatot — túlnyomórészt a nőket”

– írja a Google egy blogposztban.

Arra természetesen soha nem lesz képes a Google, hogy 100%-ban megszüntethesse az ilyen jellegű képeket az interneten. De a keresőoldal akkora magja az egész internetnek, hogy azért megvan a képessége ahhoz, hogy jelentős változást hozzon.

via The Verge
SHARE