1
0

A BBC egy olyan headsetet fejlesztett, amelynek segítségével, a gondolatainkkal irányíthatjuk a tévékészüléket anélkül, hogy hozzáérnénk a távirányítóhoz.

Ha úgy hitted, hogy a gondolatunk által vezérelt tévé csak egyfajta utópisztikus, sci-fi-be illő idilli kép, akkor gondold át még egyszer, ugyanis a BBC egy technológiai céggel, a This Place-szel közreműködve a jelenbe hozták a jövő eszközét, egy olyan headsetet, amely az agyhullámaink olvasásával vezérli a televíziót.

A prototípuson tíz szerencsés munkatárs gyakorolhatott, az iPlayert, a BBC által fejlesztett applikációt irányíthatták. Cyrus Saihan, a vállalat fejlesztési vezetője elmondta: egyeseknek sokkal könnyebb volt a feladatot elvégezni, mint másoknak, de végezetül mindenki „munkára bírta” az eszközt.

[iframe id=”http://www.bbc.co.uk/programmes/p02tx270/player”]

Ez a típusú technológia olyan hátrányos helyzetű embereknek nyújthatja a legnagyobb segítséget, akik nem tudják megfelelően használni a hagyományos távirányítót, de természetesen a találmány az egész emberiség számára óriási előnyöket hozhat, csak gondoljunk bele, milyen széles körben használható majd a jövőben a technológia, mert ez bizony még csak a kezdet.

Forrás: bbc.com
SHARE