1
0

Három évvel ezelőtt áprilisi tréfának indult, mára kisebb tömeget mozgósító hagyománnyá nőtte ki magát a Light Ride.

A Light Ride a város bringásai és a szabályok hírhedt viszonyát szerette volna egy csavarral élvezetesebbé tenni – azokat ugyanis nem áthágni, hanem messze túlteljesíteni volt a céljuk. Az urbán szlengben csak “ninjáknak” csúfolt, kivilágítás és bármiféle láthatósági próbálkozás nélkül kerekező emberek veszélyesek önmagukra, a közlekedés többi résztvevőjére, sőt, a kerékpáros közösség megítélésén is nagyon sokat rontanak. Velük szemben fogalmazódott meg nemzetközi mintára 2013 tavaszán a gondolat, hogy másképp is lehetne ezt csinálni. Idén június 27-én szombaton, 20:30-as indulással már harmadszorra veszik nyakukba a várost színpompás fotonhuszárok. (megjegyzés: egy korábban oda bejelentett rendezvény miatt az előre tervezett és a videóban is szereplő Hősök tere helyett új helyszínen, a Szabadság téren lesz a gyülekező!)

[youtube id=”2qTUbRGj1sI”]

A Light Ride fénybe borítja a várost, lámpákkal, fényfüzérekkel és ledekkel borított kerékpárokon gurulnak végig – idén új útvonalon – a Szabadság térről, egy jókora kört megtéve a Várkert bazárig. A szervezők az előző évek tapasztalataira alapozva idén egy kellemes hangulatúnak ígérkező barkács-délutánnal is kedveskednek az érdeklődőknek: vasárnap délután a Margitszigeten tanácsokkal, szerszámokkal várják a fényeskedni vágyókat.

[youtube id=”N0cz-yFppbI”]

Budapesten egyre többen hódolnak a kerékpározás örömének – ki sportol, ki közlekedik, mindenesetre a város hadiállapotokra emlékeztető felújítási dömpingje közepette egyre kevésbé állja meg a helyét az az érv, hogy a városi közlekedés eszköze az autó, a bicikli meg az erdőbe való. Az együttélés azonban itt sem zökkenőmentes, a szabályok betartása mindkét fél érdekeit szolgálja. Erre a kényelmes, kellemes lehetőségre irányítja a figyelmünket a számos másik kerékpáros tömegrendezvény között a Light Ride is, melyhez csatlakozni az alábbi linken lehet, Deccard Photography kedvcsináló képei a tavalyi eseményről pedig itt találhatóak.

SHARE