1
0

Súlyos biztonsági problémák merültek fel a Samsung telefonoknál, ugyanis a gyártás során szoftverhiba lépett fel, amely által a készülékek kiszolgáltatottá válhatnak a hekkerek számára.

A gond először a NowSecure biztonsági cég fedezte fel, amely a Swiftkey prediktív gépelőprogramnál lépett fel, amely azért kavart nagy port, mivel több száz millió felhasználót érintett volna. A probléma felderítése közben a fejlesztők leszűkítették az érintett telefonok listáját a Galaxy S6, S5, S4 vagy S4 Mini típusú készülékekre. A veszély csak azokat a telefonokat érheti, amelyekre letöltötték a Swiftkey nevezetű alkalmazást. Az egész ügy hátránya, hogy a szoftvert nem lehet csak úgy eltüntetni a készülékekről.

Fotó: techkalauz.hu

Adatvédelmi sértések kizárólag akkor következhetnek be, ha a készülék használója nyilvános wi-fi hálózatra csatlakozik, ugyanis ekkor támadhatja meg a telefont az a bizonyos vírus. Ezáltal hozzáférést biztosít a személyes fájlokhoz, a kamerához, valamint a különböző applikációk adataihoz. Emellett telefonbeszélgetések és sms-ek lehallgatását is lehetővé teszi.

A Samsung cége már dolgozik a probléma elhárításán, addigis arra kérik ügyfeleiket, hogy kizárólag biztonságos és megbízható hotspotokra csatlakozzanak fel.

SHARE