1
0

Alig egy hete rajtolt el a Kickstarteren a Holus, amely bármilyen digitális tartalmat 3D-s hologrammá alakít.

Június 10-én indult Kickstarteren a H+ Technologies projektje, a Holus, amely majdnem megduplázta a kívánt összeg értékét már az első két órában. A váratlanul gyorsan összegyűlt pénz is arra enged következtetni, hogy a kitalálók valami nagyon badass dologba kezdtek bele, amely egy egészen új dimenzióba viheti a tartalmak interaktivitását.

Forrás: kickstarter.com

Ha a hologram szó hallatán neked is az a bizonyos Csillagok Háborúja jelenet ugrik be, amikor Obi-Wan Kenobi előtt megjelenik Leia hercegnő segítségért könyörögve, és már látod lelki szemeid előtt, ahogy otthon egy hasonló gép fog állni a nappali közepén, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek, ugyanis a projekt sajnos még nem tart itt.

Forrás: idealog.co.nz

A Holus egy négyzet alakú, asztali eszköz, amely magába foglal egy üvegpiramist – ebben az alakzatban jelenik meg a tartalom, a gép aljából kivetítve. Az eredmény nagyon impozáns, látszólag egy 3D-s képet alkot, amely bármilyen oldalról, 360 fokban megtekinthető.

Forrás: kickstarter.com

A hologramot bármilyen eszköz, legyen az számítógép, okostelefon, vagy tablet digitális anyagából elkészíti a Holus, a tartalom pedig egyhamar valóssággá válik az üvegpiramisban.

Az eszköz kétféle verzióban kerül majd a piacra, az otthoni kiadás két okostelefon töltőállomással érkezik, a Pro edition  valamivel nagyobb változata pedig egy HDMI bemenettel, valamint egy SDK licenccel annak érdekében, hogy a fejlesztők saját alkalmazásokat fejleszthessenek a Holushoz.

Forrás: techcrunch.com, kickstarter.com
SHARE