1
0

A Doppler Labs futurisztikus, vezeték nélküli fülhallgatója és a hozzávaló mobil alkalmazás segítségével a zavaró háttérzajok és a fülsértő frekvenciák kora a múlté.

A Doppler Labs Here nevű aktív fülhallgató rendszere (Active Listening System) képes lesz bármilyen kültéri zaj, koncert és beszélgetés hangfrekvenciáját élőben változtatni, vagy teljesen kiszűrni – így többé nem számít, ha béna a hangosítás egy fesztiválon, vagy egy csecsemő éppen mellettünk bömböl a metrón.

Kép: Gearhungry.com

Quincy Jones és a híres zeneszerző, Hans Zimmer már tanácsadóként és befektetőként is csatlakoztak az okos füles elkötelezett támogatóihoz. „Abban reménykedünk, hogy a Here ALS korszakalkotó eszközzé válhat élő zenei környezetben,” – nyilatkozta Noah Kraft, a Doppler Labs vezetője és alapítója a Rolling Stone magazinnak. „aminek segítségével bárhonnan tökéletes lehet a hangosítás. A mobil alkalmazás használatával lehetőségünk nyílik bármilyen hangfrekvencia szűrésére vagy erősítésére a környezetnek megfelelően. A Here platformon a beállítások elmenthetőek, az adatbázis segítségével így később minden lehetséges audio környezethez válogathatunk kész beállítások közül, effekteket adhatunk hozzájuk (pl. visszhangot, lemez sercegést stb.) és az egészet a szoba vagy a terem akusztikájához igazíthatjuk.

Kép: Urbanplayer.hu

A Doppler Labs egy Kickstarter kampány segítségével gyűjt támogatást a fejlesztés folytatásához – a befektetők a hivatalos bemutató előtt hozzájuthatnak majd a Here ALS rendszerhez.

A kütyü egyelőre fejlesztési stádiumban van, a virtuális keverő segítségével azonban gyakorlatilag egy „távirányítót” kapunk majd a világ „zenéjéhez”. A körülbelül 50 ezer forintos ár ugyan elég magasnak tűnhet egy füldugóért hallgatóért, de az ötlet és a megvalósítás szerintünk megér ennyit.

SHARE