1
0

Ezer és egy képet láttunk már a színpompás bőrű, a festékpor-hegyeket a levegőbe repítő Holi Fesztiválról. Június 12-én harmadik alkalommal Budapesten is festékbe boríthatjuk magunkat és még párezer embert maguk körül.

A Holi eredetileg egy hindu tavaszi fesztivál, mely a színek és a szerelem ünnepe. Bár Nepálban és Indiában találjuk meg a gyökereit. Eredetileg hatalmas máglyaégetéssel indul, ahol énekelnek és táncolnak, a következő nap pedig a színes festékporok és festett vizes lufik egymásra öntésének ideje. Az utcákat megölti az ünneplő tömeg, mindenki szépen lassan egyenlővé válik az egyre vastagabb festékrétegnek köszönhetően, dobokkal és énekléssel hirdetik a szabadság és szeretet eszméjét. A tavasz érkezését, a jó győzelmét ünneplik a gonosz felett, sokak pedig kapcsolataik megújítását, megbocsájtást és feledést időzítenek erre az ünnepre.

A vallási töltet az Amerikába, majd onnan Európába utazása során lebomlott róla, az ünneplés, a szabadság és az egyenlőség üdvözítése azonban megmaradt. Az első két Holi Peace party osztatlan sikert aratott, a hazautazó résztvevők pedig minél távolabb kerültek a helyszíntől, annál inkább bearanyozták az éjszaka utazóközönségének napját.

forrás: 11ground.com

A rendezvényeken klinikailag bevizsgált, élénk színű porokkal lehet egymást, önmagunkat vagy a levegőbe hajítva nagyjából akárkit a szivárvány földi megtestesülésévé formálni. Érdemes vizet bekészíteni – egyrészt benyelve nagyon száraz élmény, másrészt jobban tapad és élénkebb lesz az élmény, ha vizes bőrre kerül. Egy idő után valószínűleg egységes lila emberkéknek fogunk tűnni és bár a ruhából (ha nem is első, de) néhány mosás alatt NAGYJÁBÓL kijön a festék, érdemes olyan ruhát választani, ami egyfelől világos (hiszen azon látszik jobban a feslettség festettség), másfelől nem sajnáljuk, ha pár helyen olyan is marad.

Az esemény újítása az UV-fényben világító porok bevetése, mellett 10 DJ gondoskodik a remek hangulatról. Színpompás este lesz, az már egyszer biztos.

SHARE