0
1

A múlt héten még viccnek hitt bevándorlóellenes plakátok pár napja az utcára kerültek, azóta boldog-boldogtalan festi át, rongálja meg vagy éppen nevetség tárgyává teszi őket.

Ahogyan Török Gábor fogalmazott, elképesztő, de ez ma „A” magyar politika. A kormány vállalhatatlan gyűlöletkampányára nem is érdemes sok szót vesztegetnünk, ott ez megy most, 300 millióból magyar nyelvű üzeneteket küldünk a bevándorlóknak belföldi szavazóknak, éppen Texast akarunk csinálni a szerb határból szögesdrótokkal meg minden földi javakkal, pörög az aktuális ellenségkép, csak a szokásos, de még ebbe is sikerült egy kesernyésen magyaros mellékízt belecsempészni. A rendőrség ugyanis figyelteti ezeket a minden plakát közül egyenlőbb plakátokat, és az első néhány szaggató rongálót sikerült is a zuglói börtönben éjszakáztatni – úgy néz ki átállnak a traffipaxozásról az ilyetén jellegű politikai terrorcselekmények megakadályozására.

Ujjlenyomatgyűjtés ollóval, plakátok körül járőrözés, lesből figyelő ál-civilruhás rendőrök. Én már nem is tudom, hogy ez most melyik elmúlt politikai rendszerre emlékeztet.forrás: magyarhirlap.hu

Zuglóban egyébként az Y-GEN Együtthöz kötődő aktivistái aktívkodtak, ez az a párt ugye, amelyik korábban Orbán Viktor hungarocell szobrának lefejezésével szerzett magának tapasztalatot a szabálysértés határán táncoló politikai cselekedetek terén, Dopeman épp most járkál a bíróságra. Újabb remek látlelet, hogy az egyébként a szabadságjogokat védő TASZ arról ad ki kvázi hivatalos közleményt, hogy egy plakát mely részét lehet bűncselekmény nélkül megrongálni. Segítünk, a keretet nem. Az Együtt-közeliek akciója egyébként remekül alliterál a Nem tetszik a rendszeres anti-establishment attitűdre, ami mindössze az adott dolgok tagadásából áll, de alternatívát nem képes felmutatni. Az ilyen cselekedetek hasznosságát Hugh Laurie már vagy 25 éve megénekelte zseniális Protest Songjában. A baloldal pedig szinte forradalmi hősként kezdte a festékezőket és tépőket kezelni, de legalábbis elnéző mosollyal fogadta, hogy valaki végre odapörkölt a kormánynak. Az igazi ellenzékiség feladatát megint nem nekik sikerült elvégezniük, teljes inkompetenciájuk akkor látszik igazán, amikor van, aki beleáll a dolgokba.

Most pedig volt, méghozzá a Kétfarkú Kutyapárt, a Vastagbőr bloggal közösen. Elhatározták, hogy kampányra ellenkampánnyal válaszolnak, plakátokra ellenplakátokkal, amiben teljesen legális úton-módon kívánnak tájékoztatást nyújtani az államot és a kormányt átszövő korrupcióról, és akkor már ők is kifejtenék az álláspontjukat a menekültügyi kérdésben, mint mondják: „Magyarországon, ahol a bevándorlásnál jóval nagyobb probléma a társadalmi szolidaritás majdnem teljes hiánya, az állam arra költi a pénzünk, hogy minél jobban gyűlöljük egymást. Ez ellen szeretnénk tenni.

A cél az volt, hogy egy hónapra 50 óriásplakátot vásároljanak 3 millió forintból, ehhez képest egy nap alatt 9 millió jött össze, a cikk írásának pillanatában már 11 millió felett járnak, és óránként nagyjából 1 millió forintnyi magánadomány érkezik az MKKP számlájára, ami beszarás. Ez legalább 150 plakátot jelent. Vezetőjük, Kovács Gergő nem számított ekkora lelkesedésre, de ha már így alakult, akkor már olyan mértékű kampányt fognak csinálni, amennyi pénz összejön. Óriásplakátokat ma Magyarországon továbbra is nehézkes Simicska Lajos megkerülésével bérelni, de ha minden igaz, mindenki kedvenc szakadár oligarchája belemegy a dologba, és cége, a Publimon biztosítani fogja az ellenkampány felületét. Ha mégsem, a Kétfarkú Kutyák akkor is megcsinálják a kampányt, akár nyomtatott, akár egyéb felületen is.forrás: mkkp.hu

Hogy miért kell ma Magyarországon egy nettó viccpártra hagyatkozni ahhoz, hogy valamilyen értelmes kezdeményezés is elinduljon, az sötét rejtély, de sok mindent elmond a kormány, és főleg az ellenzék jelenlegi állapotáról. A legszebb, hogy igazából el sem hangzik, hogy ki hogyan oldaná meg a bevándorlás problémáit, de látható, hogy érvek elemzése nélkül is lehet kedvenc pártjainkról látleletet adni.

Közép-Kelet Európában az alkohol és a cinizmus a két legegyszerűbb túlélési mechanizmus, de látszik, hogy van igény józan ésszel bíró alternatívára is, ott volt a netadós tüntetés, és itt vannak most az egy nap alatti milliók. Mindannyiunk érdeke, hogy egy ilyen politikai párt minél hamarább felépüljön valahogy, mert gyűlölködéssel és rongálással sehova nem fogunk eljutni.

SHARE