0
0

Tartalmas interjút adott Orbán Viktor a Napi Gazdaságnak, kiderült, hogy nem gondolkodik visszavonuláson, és ha ő marad, akár még évtizedekig nem lesz euró. Az pedig, hogy a baloldal vagy a Jobbik kerüljön hatalomra, nem más, mint istenkísértés.

Azért is jó ez az interjú, mert remek keresztmetszetet mutat a miniszterelnök gondolkodásmódjáról. Az alaphelyzet az, hogy Magyarország és a magyarság a folyamatos veszélyeztetettség állapotában leledzik, nyilván ezért is volt/van szükség az erő alapú politizálásra. A megmaradásunk záloga a szuverenitás, és ehhez erőt kellett mutatni a bankszektor, a média, az energiaszektor és a – főleg élelmiszer – kereskedelem területén. Az a nemzet, amelyik ezeket a terülteket nem birtokolja, nem szuverén, és ebben európai viszonylatban is rosszul álltunk. Öt év alatt már vannak eredményeink, van még munka is, de nem lehet a világ végéig hadba hívni a magyarokat, ez alatt az öt év alatt kimerült a harcos erőforrás; és mivel végre van mit, itt ideje a konszolidálásnak, és közben a figyelem politikájának. Jöhet végre a polgári berendezkedés. Jön a „több munkahely, kevesebb adó, támogatás a családoknak, nagyobb rend, de kevesebb szabály, büszkeség és kiállás önmagunkért.”forrás: m.cdn.blog.hu

A szuverenitás megmaradásának a záloga a stabilitás, a személycserék meg nem a stabilitás zászlóvivői (olyanok mint a drog vagy egy üveg pálinka), így államtitkári szint fölött nem lesz kormányátalakítás. Ott azért lesz. Ezt a stabilitást veszélyeztetné az internacionalista, Moszkva-alapú (…) birodalmi logikában nevelkedett baloldal, ami mindent megtenne, hogy az erőforrásaink fölött a külföldiek rendelkezzenek. A stabilitást biztosítja az is, hogy Orbán kijelenti, amíg a választók megbízzák, ő marad a miniszterelnök. Se köztársasági elnökség, se semmi. Az ő stabilitásához az kell, hogy legyen, aki segít neki a politikai munkában, amíg őt lefoglalja a kormányzati munka. Az ilyen posztra esélyesek között első helyen áll Rogán Antal.

Ezt a rendszert és a megvalósításához vezető keskeny utat nem látja át sem a nemzeti alapjuk megtalálására tiszteletreméltó kísérleteket tevő – ám eddig kudarcot valló – baloldal, sem a Magyarországra ámbár veszélyt jelentő, de azért olyan túlságosan nem komolyan veendő Jobbik, így az ő megválasztásuk most istenkísértés lenne. A Jobbikétól annyiban különbözik a kormány gondolatmenete, hogy „mi nem akarunk megszabadulni senkitől, akik velünk élnek, csak nem akarunk ide beengedni másokat.” Ez lenne a különbség a szimpatikus szellemi, amit a jobboldali értelmiség képvisel, és a megvetendő gyakorlati radikalizmus között, amit meg a Jobbik.

Az sem tenne jót a stabilitásnak, ha csak úgy hipp-hopp megváltoztatnánk a nemzeti valutát, noha a magyar gazdaság teljesítménye alkalmas lenne az euró bevezetésére. A magyar kormány – és a lengyel – egyelőre kivár, az eurózóna alkalmatlan volt a gazdasági világválság kezelésére, úgyhogy inkább választjuk azt a versenyképes alternatívát, hogy a forint akár még évtizedekig erős maradjon. A magyartörténések pedig nem csak arról szólnak, hogy lehet a dolgokat máshogy is csinálni, hanem hogy sikereket is lehet így elérni. Az európai vezetők pedig izgalmukban és irritációjukban „renegát fenyegetést látnak ott, ahol láthatnának sikertörténetet is.”

Nagyjából ennyi. Orbán szerint Magyarország veszélyben van, és folyamatosan meg kell menteni. A szükségállapotok alatt még a római birodalomban is diktátort választottak, de egy folyamatosan szükségállapotban lévő állam számára egész egyszerűen illogikus a demokratikus berendezkedés. Nem lehet „versenytől megkímélő módon” kormányozni, de azért mégis csak az lenne a legjobb. Köszönjük, oké, vannak más pártok is, de nem jók másra, mint figyelemelterelésre, meg amúgy sem értik azt a nagyobb jót, amit csak és kizárólag a Fidesz tud megteremteni, még véletlenül sem a volt komcsik vagy a nácik.

Nem kellenek a bevándorlók sem, mert ugyanígy csak elterelik a figyelmet a magyar emberek problémáiról, egyszerűen nincs rájuk szükség, zavarnak, és ha elhisszük, hogy a magyarság fennmaradása forog kockán, akkor ez így is van.

(Tipikus szekértábor-logikai elbeszélés és fogalomzavar van egyébként a multikulturalizmussal kapcsolatban is. A liberálisabb médiumok a multikulturalizmust értik az alatt is, hogy a svájci a svéd meg a magyar együtt lakik Londonban. Innen nézve persze, hogy értelmezhetetlenek Orbán szavai. Ő viszont a multikulturalizmus alatt alapvető civilizációs – főleg vallási – különbségeket ért, nála a svájci a svéd meg a magyar Londonban ugyanaz a kultúra, az csak soknemzetiségűség. Az Orbán-féle multikulti ott kezdődik, ha nekik már a müezzint is hallgatniuk kell. Na, ő ezt nem akarja.)

forrás: 444.hu

Európa is téved, mindenki téved – persze páran keleten nem -, és a nyugati civilizáció a vesztébe rohan, mert nem látja azokat az évtizedes távlatokban érkező civilizációs fenyegetéseket, amiket a kormány igen. Vesszenek a hülyék, mi erősek vagyunk, a legfontosabb a magyarság túlélése. Azt kellene eldöntenie az embereknek, hogy ez szerintük is így van-e, vagy csak megmosolyogtató fantazmagória az egész.

Veszélyes, amikor valaki elhiszi magáról, hogy tényleg nincsen alternatívája, a saját szempontjából önfeláldozó küldetéstudat a vakhit előszobája, és rendszerint bukáshoz vezet. Az ország igazi tragédiája nem is az, hogy a Fidesz vezeti, hanem az, hogy nem tud kitermelni magából egy olyan politikai erőt, amit legalább Orbán Viktor komolyan tudna venni magával szemben. Addig mindig neki lesz igaza.

SHARE