2
0

Frekventált környék, tradicionális hangulat és igazi kedvesség – a Busó Bistróban jártunk.

Az autentikus belső térrel hangulatot varázsoló Busó Bistro március óta a Szent István Bazilika árnyékában várja vendégeit. Az elhelyezkedés és a kínálat sokak számára az sugallhatja, hogy kizárólag a turistákat várják – azonban a busó fogások és a hagyományos ételeken vett apró csavarok (például a pirított hagyma a csirkepaprikáson) a tősgyökeres magyarok számára is újdonságot jelenthetnek.

forrás: Busó Bistro

Kutyásként sajnos nincs könnyű helyzetben az, aki esetleg a kellemest a még kellemesebbel összekötve fogyasztana el valami finomat Budapest belvárosában, és kedvencét is magával vinné egy ebédre. A Busó Bistro azonban már őrájuk is gondol – május óta a teraszuk kutyabarát, ami nemcsak a sok helyen fellelhető megtűrő mély lélegzetet és vizestálat jelenti – a kutyáknak szintén ebéddel kedveskednek, jó minőségű táppal töltődhetnek újra a négylábúak – tesztalanyunk meg volt elégedve a kiszolgálással.

Ahogy mi is. Pincérünk kedves, közvetlen volt, nem tolakodott az arcunkba. Az étlap dizájnjával egészen sokáig elszórakoztunk, a kis figurák nemcsak viccesek és kedvesek, de informatívak is, ő például a desszertekre hívja fel a figyelmet:

Forrás: Busó Bistro

Az adagok (női gyomorral mérve) bőven elegendőek voltak akkor is, ha valaki csak egy főételt fogyasztott, illetve desszerttel kiegészítve is. Hamar megkaptuk a rendelést, a csirkepaprikás és a gombás palacsintabatyu is ízlésesen tálalva és ami a legfontosabb, remekül elkészítve került elénk, a lecsót pedig nagyanyáink fazekaira emlékeztető lábosban szervírozták. Az árak középkategóriásak, a belvárosban abszolút átlagosnak mondhatóak.

forrás: Busó Bistro

A terasz elhelyezkedése nem okoz fennakadást a gyalogosforgalomban (mint esetleg sok más helyen teszi), a környék egyáltalán nem zajos, a szomszédos szuvenír-üzlet pedig remekül folytatja a Busó Bistro által elkezdett autentikusan magyar vidéki hangulatot. Ezt a hangulatot a vendégeknek egy angol nyelvű füzetkével próbálják otthonra is átmenteni – ebben az ételeikről készült képek mellett a magyar konyha kis titkai és különlegességei szerepelnek – például hogy pontosan mi is az a tejföl, milyen fröccsfajták vannak, vagy éppen a gulyás elkészítésének receptjét is hazavihetik az érdeklődők. Külön megkapó volt a “Bacon story”, szinte már csak emiatt is megérte betérni – valószínűleg többször is meg fogjuk még ismételni.

SHARE