1
0

A kínai Nagy Fal látszik az űrből. A fekete lyuk egy mindent beszippantó lyuk. Napóleonnak kisebbségi komplexusa volt. Mára tudományos tényként kezelünk egy egész csokornyi tévhitet.

1. Te is megtanultad, hogy a nyelven elöl az édes, oldalt a savanyú és a sós, hátul a keserű ízt érzékeljük? Rosszul tanultad, valójában nincs ilyen diffrenciáció a nyelveden.

2. A cápák a világ nagy túlélői, sokmillió éve csúcsragadozók és még rákosak sem lesznek. Kivéve a bőrrákot ugye, ami nagyon gyakori náluk.

3. A fekete lyukak valójában nagy sűrűségű, hatalmas gravitációs erővel rendelkező objektumok, nem pedig űr-kutak, amibe bármit belehajigálunk, az ott is marad.

4. Napóleon 170 cm magas volt, ami az akkori Franciaországban kifejezetten magasnak számított, így alacsonyságára fogni világuralmi próbálkozásait sajnos nem megalapozott – annak okait másban kell keresnünk.

5. A bikák nem a vörös posztóra gerjednek, hanem a mozgásra, mivel nagyon sok állathoz hasonlóan ők is színvakok. A piros csak Spanyolország, a vér és a show miatt lett hagyományos elem.

6. A banánok nem fán nőnek – amiről leszedjük őket, azok valójában nagyon masszív lágyszárúak, a banán maga pedig igazából bogyónak számít.

7. A Nagy Fal nem látszik az űrből.

forrás: itechnology2a.wikispaces.com

8. Ha olajat öntünk a tésztafőző vízbe, az nem fogja megakadályozni a tésztát az összeragadástól, viszont a víz nem fog habzani vagy kifutni a lábosból.

9. A kutyák nem a nyálzással izzadnak, hanem a lihegéssel szabályozzák testhőjüket – izzadságuk a talppárnáikon távozik a testükből.

10. A vikingek szarvas sisakjai egy XIX. századi Wagner opera díszleteként születtek meg először.

11. A denevérek nem vakok, hanem a látás mellett használják az ultrahangokat is tájékozódásra. Batman is lát, nem?

12. Ha csak öt érzékünk lenne, nem tudnánk egyensúlyozni, nem éreznénk fájdalmat, éhséget vagy szomjúságot – legalább 20 érzékünk van ugyanis.

13. A kismadarakat (megfelelő körültekintéssel) nyugodtan vissza lehet tenni a fészekbe, hiszen a szülők nem érzik rajtuk az emberszagot, a madarak szaglása ugyanis korántsem ennyire fejlett.

14. Az aranyhalak memóriája nem 3 másodperces, hanem jópár politikust is megszégyenítve 3 teljes hónapig is tarthat.

forrás: goldfish2care4.com

15. Az erényöveket nem féltékeny férjek és féltő apák szerelték feleségeikre és lányaikra, hanem a XIX. század prűdjei védték magukat így a veszélyes maszturbációtól.

16. A borotválkozástól nem fog megerősödni, besötétedni vagy durvábbá válni a szőr, csak azért tűnik így, mivel a frissen növő szőr nem elvékonyodó, mint a leborotvált elődje.

17. Az oltások nem okoznak autizmust, ahogy a cukor sem okoz figyelemzavaros hiperaktivitást (ADHD-t).

18. Az Ótestamentumban sehol egy szó nincs arról, hogy a napkeleti bölcsek hárman lettek volna, ahogy arról sincs, hogy a Sátán lenne a pokol ura.

19. “Csak az agyunk 10%-át használjuk”. Az ilyen embereket hívjuk kreténeknek. Normális emberek az agyuk minden egyes részét használják, feladattól függően más és más területeket.

20. Ugyanennek az agynak a sejtjeit nem pusztítja az alkohol, csak ipari felhasználóknál – alkoholisták, egyetemisták, focidrukkerek.

forrás: www.rodybolands.com

21. A fekete övesek nem a nindzsák. 1880-ban mutatták be a judoban, mint az alaptechnikák elsajátításának legmagasabb fokozatát.

22. A skizofrénia nem a több személyiségű emberek diagnózisa, az a disszociatív személyiségzavar.

23. Egy csipetnyi sótól nem fog hamarabb felforrni a víz. Tenegrvíz-sósságúra fűszerezéstől már esetleg.

SHARE