1
0

Meg a harcsa-gyros. Csak azzal annyira nem jött volna jól ki a poénom a címben. Mondjuk így se. Mindegy, éhesek vagytok?

A Halkakas Halbisztróban nem sokáig maradtok azok: bizony-bizony, hal az van, és nem-nem, kakas az nincs. A megosztó kérdés – halas vagy nem halas – itt ugyanakkor egyértelmű, de a lényeg most jön: ez alapvetően nem a tenger gyümölcseinek vize földje, itt pisztráng van, rántott hal, barramundi, ponty, kárász, keszeg. Szóval azok a halak, amiket eddig valószínűleg nem ettél/kívántál naponta, viszont ugyanolyan finomak (és egészségesek, ugye) mint a rák és hasonló ízletes barátai.

A Kálvintól egy köpésre lévő Veres Pálné utcai étterem egyébként is hívogató, kellemes és családias. Mert mi más, ha nem családias egy hely, ha mellettünk a világ egyik legaranyosabb bácsija vacsorázik, a kutyusa pedig a lábánál (udvariasan, ha lehet ilyet mondani) sündörög, mindezt tökéletes idillben? Ha közelebb lenne a Halkakashoz a Duna, talán még jobb lenne ez az egész, de így se rossz. Mármint persze, hogy nem rossz, isteni!

http://5.kerulet.ittlakunk.hu

A hely sztorija se kutya, ha már itt tartunk, a honlap szerint három királyfi helyett „a földmérő, a HR-es és a marketinges megelégelve a szürke hétköznapokat, kitalálta, hogy nyit egy bisztrót. A marketinges, a Zsuzsi mondta, hogy legyen ez egy halbisztró, mert ugye ő családilag érintett a halban, meg ilyen még nincs messze határon. Sok átfröccsözött, átkártyázott és átfőzött éjszaka eredményeként megszületett a Halkakas, egy kicsi, rendkívül barátságos étterem, és a küldetésünk: egyél, igyál hazait.”

Nem is tudom tényleg, mi a legjobb a helyben: az, hogy utcai kaják néven kérheted elvitelre akár a halburgert, akár a tüzes halgolyót tortillában; az, hogy többféle fish& chips van, az egyik remoulade mártással készül, a másiknál a harcsafilé zöldfűszeres bundában, kapros tartárral érkezik –  és távozik veled. Igen gyorsan elkészülnek egyébként az ételek, akkor is, ha nem csak beugrasz, ez is pluszpont. És akkor is találsz magadnak valamit, ha csak csipegetni szeretnél, és akkor is, ha úgy igazán bezabálnál. Ebédmenüt is kínálnak, és borozgatni, sörözgetni is lehet, de szörpöt is kérhetsz az igen gyorsan kiürülő tányérod mellé. Mondanám, hogy dísznek, mert itt ugye tudjuk, hogy mi a nagy attrakció, de az italokba se tudok belekötni. Egyedül abba tudnék talán, hogy az esti film után már nem tudtok beugrani semmire, ugyanis tízkor bezárnak. Ezt leszámítva tényleg nem lehet kifogásom. Szóval mindenki a fedélzetre! Ha értitek.

SHARE