1
0

Egyszerre két kérdésben is konzultál a nemzettel a kormány, szó van a bevándorlásról, és az internet jövőjéről is. Most a bevándorlási kérdőívet vesszük górcső alá.

Sokan sokféleképpen elmondták már, hogy gyalázatos a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció, de még így is érkeznek friss hírek ezzel kapcsolatban. Most például az MTA Kisebbségkutató Intézete akadt ki, mondván, az etnikai csoportokkal és a kisebbségekkel kapcsolatos előítéletek kormányzati szintű táplálása a környező országokban élő magyar kisebbségek helyzetét sem feltétlenül erősíti. Az már tényleg csak mellékszál, hogy a multikulturális társadalom tagadásához elég lenne csak a kormánytagok nagyszüleiig visszamenni, biztos akadna pár sváb vagy horvát nagypapa aki kérdőjelet biggyesztene az állítás mellé. Az „igaz magyar vér” már a török kor óta nem létezik (addig se nagyon), ellentétben az ösztönös előítéletességgel, amivel az őskori ember is egyetértene. Azt gondolná egy egyszeri 21. századi, hogy ezen, ha nem is túl vagyunk, de legalább kormányzati szinten tudatosult, hogy így működik az emberi elme. Aztán persze rájön, hogy nagyon is tudatosult, és direkt rájátszik, politikai előnyöket kovácsolva az ösztönös emberi félelemből.forrás: 444.huAz egy dolog, hogy a nemzeti konzultációk kedvenc fordulata, a “sokféle véleményt hallani” remek eufemizmus a kormány véleményének erőltetésére, de mindez a bevándorlók leterroristázásában merül ki, belerúgnak Brüsszelbe, és a kisgyerekek jövőjének kártyájával sem átallnak élni, Kovács Pistike szellemét megidézve. Csoda, hogy Gyurcsány nem kerül elő. A legrosszabb mégis az, hogy erre hivatkozva fogja a Fidesz megmagyarázni Brüsszelnek is a készülő remek törvényeket, mert hisz a magyar emberek ezt akarják. Aztán itthon megint el lehet küldeni a seggfej Brüsszelt a fenébe. Az egyetlen értelmes kérdés az, hogy vajon nem lenne-e jobb inkább azokat az országokat segíteni, ahonnan menekülnek az emberek. Dehogynem. Ez viszont nem a magyar választópolgárokon fog múlni.forrás: 444.hu

Nem is az a baj, hogy a magyar kormány a bevándorlás ellen kampányol, van emellett is érv bőven. De ez nem színvonal. Érvek helyett megint nettó hülyének vannak nézve. A kormány ezt akkor sem teheti meg, ha tényleg azok is. Persze, az egyszerű üzenetekből ért az átlagember, de nem is kellene filozófiai-szakmai síkra terelni a dolgokat, az se túl bonyolult, hogy gyerekek, erre nincs pénz, hosszútávon meg pláne nem lehetséges befogadni mindenkit, a sok szerencsétlen menekülttel szemben pedig nem a gyűlölet a megoldás, hanem az értelmes párbeszéd. Ehelyett a segítség lehetősége sem merül föl, igazából jobb lenne, ha mind a tengerbe vesznének. Mehetnek a hajléktalanok mellé a te tehetsz róla csoportba, akiknek a puszta léte is igazából törvényt sért, tűnjenek csak el, hogy még félre nézni se kelljen. A nemzeti konzultáció kérdőíveit egyébként június 1.-ig lehet visszaküldeni.

SHARE