1
0

Jean-Claude Juncker felpofozta Orbán Viktort, elszipkázva ezzel néhány baloldali szavazót. Az Európai Bizottság elnöke azonban ilyesmit nem tehet meg.

Nem csak őt tüntette ki azonban e keggyel, mások is kaptak néhány kokit meg sallert, volt, akinek a vele egyforma nyakkendőjén szórakozott, megint másokat csak hátba vert, és amúgy is rendkívül jól érezte magát, amint ez a többivel együtt ezen a videón is jól látható, franciául tudók előnyben.

Lehet, hogy Juncker azt gondolta, hogy borzasztó laza – például a mellette lévő Donald Tuskkal ellentétben -, de az „itt jön a diktátor” beszóláson csak akkor lehetne röhögni, ha a haverjaimmal begombázva nyögnénk be, miközben nézzük az üdvözlési ceremóniát (bár ennek semmi értelme nem lenne, mentségünkre szóljon, be lennénk gombázva), EU eseményen nem. Az emberben akaratlanul is Szanyi kapitány és Szekeres Imre legjobb pillanatai merülnek fel, Juncker európai ellenfelei elő is szokták citálni, hogy a leplezetlen alkoholproblémák aligha emelik egy európai vezető tekintélyét, de ezek persze csak feltételezések.

Sokkal valószínűbb, hogy szimpla seggfej. A diplomáciának nincsenek olyan írott szabályai, hogy nem pofozzuk fel a másik felet, mert ennek magától értetődőnek kellene lennie. Ugyanígy komoly súlya van annak, ha lediktátorozunk egy EU-s vezetőt, így viccből bemondva csak annyit jelent, hogy nem vesszük komolyan. Pedig komolyan kellene venni, ugyanis Orbán EU-kritikus gondolatait nem csak Orbán képviseli Európában, a Bizottság elnöke pedig ezt nem bagatellizálhatja el. Lehet, hogy az óvodás trollkodás Juncker kipróbált módszere a feszültség oldására, de az ilyen embert nehéz komolyan venni, más országok vezetőinél ez szimpla tiszteletlenségként csapódik le, és a kormányfők csapkodása egy olyan pillanatban, amikor például Cameron kifelé tart az Unióból, nem segíti a kohéziót. Persze ha az EU szétverése Juncker célja, akkor jól halad.forrás: origo.hu

Juncker egyébként 2014 novembere óta vezeti az Európai Bizottságot, felfelé bukott, miután az uralkodócsaládot is érintő kémbotrányok miatt lemondott Luxemburg miniszterelnöki székéről. Már EB elnöksége alatt jöttek hírek arról, hogy különböző multinacionális cégek másoknál kedvezőbb adófeltételekkel bírnak Luxemburgban, ráadásul már az ő miniszterelnöksége óta. Nem most lett egyébként kattanása, emlékezhetünk rá, ahogyan Orbánnal kézenfogva távoztak a színpadról még az év elején, de csókolt már pszichopataként svájci miniszterelnök-asszonyt, vert fejbe papírköteggel minisztert. Szóval, vannak ügyei.forrás: nol.hu

Juncker nem is azért nem vicces, mert nem vicces, ha csinálnának egy vicces House of Cardsot az ő főszereplésével, lenne benne néhány évad. Viszont az Európai Unió jövője nem vígjátéksorozat. Az ilyen nyilvános megnyilvánulások azt a képet erősítik, hogy Juncker vagy elmebeteg, vagy inkompetens, de semmiképpen sem szerencsés, hogy ő van az EU kvázi kormányának az élén, egy olyan öt évben, ahol akár pár évtizedre is eldőlhet, hogy a nemzetállamok vagy a föderáció felé megy-e Európa. Egy esélye van, ha kiderül, hogy direkt csinálta, kiderül, hogy orosz ügynök vagy tényleg Jokerről luxemburgiasított. Akkor megemelem a kalapom, akkor tényleg éljenek a hülyék, ne legyen semmi.

SHARE