1
0

Ha nem jártál még a Tranzitban, és a név hallatán elsőre valami alternatív romkocsmára asszociálnál, ahova olcsó fröccsért járnak a bölcsészek a ZH-k után, ezt az elképzelést gyorsan hessegesd el. Bár egy „art caféról” van szó, nem épp egyetemistának látszó arcoktól hemzsegett a Kosztolányi Dezső téren fellelhető hely, ahova ötödmagammal volt alkalmam beülni először, de azt hiszem, utoljára.

Csapatépítőzni látogattunk el a 114-213-214-es buszok végállomása mellé, ahol az összehányt megálló és az enyhe szocreál beütésű gyrosos bódé közelében igazi üde színfoltnak tűnt az ételeket, italokat is kínáló Tranzit bisztró, de ez az illúzió (is) hamar szertefoszlott. Megérkezvén bevettünk egy szabad kanapét, és a sarokban árválkodó székkupacra is lecsaptunk, hogy a később érkezők is helyet tudjanak foglalni köreinkben. Ekkor még hárman voltunk, és csak szolidan ismerkedtünk a kínálattal (aminek, az árakból ítélve legalább egy középkategóriás étterem színvonalával kellett volna vetekednie. Illúzió no. 3), így kedvesen időt kértünk a pincér fiútól.

Forrás: bevasarloutca.hu

Az első kellemetlen élmény akkor ért, mikor a csapat létszámának maximalizálása után átpozícionáltuk magunkat egy másik asztalhoz, és a felszolgáló szúrós pillantásokkal kiegészített fejcsóválással konstatálta, hogy a kölcsönvett székekből nem építettük újra tornyot. Talán ennek a gaztettnek köszönhető, hogy emberünk 20 perc elteltével talált vissza hozzánk, és vette fel a rendelést. Végül egy banános forró csokit, 3 limonádét és egy üveg sört sikerült választanunk az italkínálatból, ami, ugyan széles, de nem éppen a pénztárcabarát kategóriába sorolható (egy mezei espresso 420 Ft-ba kerül). Azt reméltem, hogy majdnem 700 Ft-ért olyan forró csokit hoznak ki, ami szinte puding állagú, krémes és nem hasonlít a kávéautomaták gagyi eresztéséhez, de ismét csalódnom kellett. A banánt egyáltalán nem lehetett érezni, ellenben az instant port igen, enyhén kesernyés beütéssel, a tetejére nyomott ízetlen tejszínhab helyett meg akár tojásfehérjét vagy borotvahabot is szopogathattam volna. A barátnőim a kikért 3 dl-s limonádé helyett fél litereset kaptak, amire fizetéskor a „szimpatikus” pincér válasza csak annyi volt, hogy „hát, ez ilyen”. Ja, bocs… Azt hinné az ember, hogy ahol felszámolnak 200 Ft-ot 3 dl forró vízért, ott talán odafigyelnek a vendégre (és nem poros cuccokat adnak), de még a hamutálunkat is lenyúlták, miközben épp dohányoztunk.

Forrás: funzine.hu

Összességében katasztrófa, amit ott tapasztaltunk, de egyszer talán visszatérek megnézni, mi a helyzet a kaják terén, mert azokról jelenleg nem tudok érdemi információt szolgáltatni. Az étlapról eddig a leves + főétel kombó tűnik a legszimpatikusabbnak 1390 Ft-ért, ami az adag függvényében nem is tűnik olyan vészesnek, persze, valahol ezért a pénzért All you can eat-et adnak. Amúgy egy reggeli 1200-1600 Ft, egy szendvics pedig 1200-1400 Ft körül mozog, míg egy gesztenyepürét 690 Ft-ért tolhatunk be. Akit érdekel a teljes kínálat, az itt megtekintheti.

 

SHARE