1
0

Vagyis egy szóval: mennyország. A padthai wokbar a fővárosban három helyen kínálja a válaszd-magad ételeket. Éhesen ne olvass tovább.

Mármint csak akkor, ha szereted a marhát vagy a csirkét vagy a rákot, kacsát, tofut, gombát vagy a bambuszrügyet, a kínai kelt, stb. stb…. Ha eddig oké, akkor valamelyiket képzeld el többféle tésztán (a rizs és üvegtésztán kívül tojásos és teljes kiőrlésű is van) vagy ha rizsre fáj a fogad, az is megoldható. Ha mondjuk alapnak is zöldséget ennél, ahhoz is bármelyik feltétet passzinthatod. Ezután jöhet a hatféle szósz (akad többek között édes savanyú, kétféle curry, és eredeti japán is) bármelyike, majd végezetül még akár egy kis pörkölt mogyoróval, bazsalikommal, szezámmaggal vagy akár korianderrel is megszórják a gőzölgő ebédedet/vacsorádat, amelyet előtted készítenek el. Mi a sima rizstészta+rák+padthai szósz kombinációt próbáltuk, és mind a két egymás utáni napon (!) igencsak isteni volt.

Padthai wokbar facebook

Pad Thai Wok Bar Facebook

Levesek közül is válogathatsz az étteremben (mi az Egyetem téribe látogattunk el), amely világos, kényelmes, a falakon aranyos kis figurák, az egész hely  fiatalos és modern. Mármint tényleg, jól néz ki, és külön pluszpont a tágas mosdóért.

Mondanánk, hogy a lényeg nem a desszert volt, de hazudnék: a kókuszos ragacsos rizs mangóval már többször is szembe jött velem különböző helyeken, de mivel annyira nem rajongok a kókuszért (csak a mangóért), mindig kihagytam. Kár volt. Nincsenek szavak, csak annyi, hogy még magamat is meglepve kénytelen voltam az egyikből meghagyni 2 kanállal reggelire, mert tudtam, hogy különben nem élem túl a (más)napot. Igaz, így is nehéz volt, de ez nem a Pad Thai hibája, hanem egy másik szolgáltatóegységé.

SHARE