10
0

Jó hírünk van a Ferencváros szurkolóinak: mégsem az új külsőt kapott Fradi-sas a legbénább kabalaállat a világon. Összeszedtünk tíz rosszabbat, amit a következő redizájnkor sem lesz könnyű felülmúlni.

Aki lemaradt volna, vagy csak szeretné feleleveníteni visszaszámlálásunk első részét, az ide kattintva megteheti. Következzen az öt legbárgyúbb mascot. (A főképen látható New Orleans Pelicans figuráját különdíjra jelölnénk, hiszen kinézetére annyi panasz érkezett, hogy a csapat rövid idő után leváltotta egy barátságosabb pelikánra.)

5. Screech, a réti sas

thescore.com

A Washington Nationals baseballcsapat kreatív osztálya jó cuccon lehet. Először is, hogy lehet egy kabalafigurát (aki főleg a gyerekek jókedvét kéne szolgálja) „Visítás”-nak elnevezni? Másodszor, ha már a csapat elindul a réti sas vonalon, akkor mégis kinek jutott eszébe az ötlet, hogy adjanak neki két medvekezet? Screech egyébként az egyik legnagyobb közönség kedvenc a baseball-ligában, noha a feje is jobban hasonlít egy meghökkent nagypapára, mint bármilyen állatra.

4. Billy

mlb.com

Direkt nem mondtam meg, hogy Billy milyen állatot is szeretne képviselni. Nos, van valakinek ötlete?

Hát nem teljesen egyértelmű, hogy ő egy nyársorrú hal? A Miami Marlins játékosainak nem elég a csapat enyhén langyi logójával (a mezen látható narancssárga-babakék M betű lenne az) megküzdeni, kabalának ezt a fantasztikus teremtést sikerült megtervezni. Felhívnám a figyelmet szívecske alakú szájára.

3. A Wake Forrest Egyetem démoni dékánja

wfu.edu

Ha valaki azt gondolta, hogy a nyársorrú hal egy vicces becenév, az mit szól a Wake Forrest Demon Deacons csapatnevéhez? A liberális elgondolású mascot rendkívül csinos, hiszen mindig szmokingban és cilinderben lelkesíti a szurkolókat. Az egyetem amerikai foci meccsei előtt tradícióvá vált, hogy egy motoron érkezik meg a pályára, mert hát miért ne.

2. Az Oregon egyetem kacsája

fishduck.com

A becenév jópofa, a megvalósítás viszont túlzottan a jövőbe kacsintgat. A tervezők valószínűleg nagy rajongói a Kick-Ass című filmnek, hiszen kacsájuk öltözete koppintásszerű. Valamiért meg tudom érteni, hogy nem akarták a megszokott szőrállatos utat bejárni, de az elrugaszkodás túl erősre sikerült. Annyi biztos, hogyha valaki le szeretné forgatni a „Robotkacsa” című akció-thrillert, akkor a főszereplőt nem kell tovább keresnie.

1. A San Diego Chargers villámcsapása

fastcompany.net

A kristálytiszta győztes. A kaliforniai NFL csapat nem tökölt sokat kabalájuk megvalósításán. Terveztek egy Jack Nicholson-arcú, ijesztő fogsorú, kigyúrt tricepsszel rendelkező csúcsfejet, akinek arcára villámok vannak ragasztva. A kreativitás határtalan. Lassú, ütemtelen tapssal gratulálnánk.

SHARE