1
0

Jó hírünk van a Ferencváros szurkolóinak: mégsem az új külsőt kapott Fradi-sas a legbénabb kabalaállat a világon. Összeszedtünk tíz rosszabbat, amit a következő redizájnkor sem lesz könnyű felülmúlni.

10. Az Oklahoma State egyetem cowboya

www.survigingcollege.com

Az egyetemi amerikai foci és kosárlabda bajnokságban is találkozhatunk a mogorva, ráncos tehenészférfival, aki az Oklahoma State egyetem kabalafigurája. Nagyon jó kérdés, hogy miért van egy elakadásjelző bója a fején, illetve, hogy mit keres egy sheriff csillag a mellényén. Arról ne is beszéljünk, hogy sokkal hitelesebb lenne, ha a halloweeni maszk helyett egy hús-vér bajszos marcona gerjesztené a hangulatot.

9. A Notre Dame egyetem ír harcosa

nbcirish.wordpress.com

Amit az imént hiányoltunk, itt most keményen visszaütött. Az Indiana állambeli Notre Dame egyetem beceneve a “Fighting Irish” (Harcos Írek), ám a kabalafigura inkább emlékeztet Pán Péterre, mint egy rémisztő harcosra. Az udvari bolondok és Joker szekrényéből öltözködő kobold persze így is a szurkolók kedvence, ám a becenevükkel nem nagyon van párhuzamban.

8. Dinger, a triceratopsz

bleacherreport.com

A Colorado Rockies baseballcsapata 1994 óta használja Dingert kabalájaként. Szegény nagyon sok sebből vérzik. A mezét és a sapkáját egyértelműen kinőtte, ráadásul szeplői (pattanásai?) a szivárvány minden színében csillognak. A választásnak egyébként történelmi háttere van, hiszen a Coors Field (a csapat stadionja) építésekor leltek rá egy 450 kilós triceratopsz-koponya leletére a munkások.

7. Burnie, az akármi

bleacherreport.com

A Miami Heat szőrállata semmihez sem hasonlítható. Annyi biztos csak, hogy egy zöld kosárlabda az orra. Burnie egyébként jogi problémákba is keveredett, mikor egy hölgyet a lábánál fogva húzott be a parkettre táncolni egy időkérés alatt. Pechjére a hölgy igen befolyásos férjjel rendelkezett, így a Burnie-t alakító fiatalember 20 év börtönt kapott. Nehéz ez a kabalabiznisz.

6. Stinger, a bogár

stinger

A Columbus Blue Jackets hokicsapatának ez a kedves élőlény a kabalája. Kisgyerekként nem biztos, hogy szeretnék a közelébe kerülni, mindenesetre a több mint 2 méteres vörös szemű szörnyeteg előszeretettel jár-kel a közönség sorai közt a Blue Jackets hazai meccsei alatt.

A világ öt legrosszabb kabalája a második részben kerül részletes górcső alá.

SHARE