1
0

És tedd ezt maximum száz szóban, Budapestről! Formailag ennyit kell betartania annak, aki indulni szeretne a 100 szóban Budapest elnevezésű pályázaton.

Idén második alkalommal hirdeti meg a Mindspace Nonprofit Kft. a 100 szóban Budapest pályázatot. A sikeresnek mondható tavalyi kezdetre közel 800 munka érkezett. Vannak köztük tanúságos félmondatok nemzetekről, és azok magyarországi kulináris kalandozásairól, gyermeki cipőpróbálgatás cipőbolt helyett a Dunánál és még sorolhatnám. A sztorikban egy a közös: Budapest mindent körüllengő hangulata.

Immár tizennégy éve, hogy a chilei Plagio csapata kitalálta a Santiago en 100 palabras (Santiago 100 szóban) pályázatát, amit szerencsére az azóta bekapcsolódott pár város közül Budapest is továbbvisz a saját nevével és történeteivel persze.

A pályázat egyik legfőbb célja, hogy színesítse Budapest kulturális életét, és a város közterein megelevenítse a benne élő emberek történeteit. Ezzel az akcióval szeretnék elősegíteni a tudatosabb kulturális részvételt, és platformot nyújtani az alkotni vágyóknak. Nyilván sok hozadéka lehet még: előhívhatja a „rejtőzködő” művészeket, a tehetségeknek jelenthet ugródeszkát, és úgy általában mindenkit megszólíthat, aki szívesen álmodozik a budapesti utcákon, vagy csak épkézláb gondolatai vannak arról, ami körüllengi egy-egy helyszínen.

Fontos, hogy a pályázat június 27-én indul, és szeptember 7-én ér véget, így még bőven van idő összeszedni az összeszednivalót, és megírni egy sztorit. A legjobb száz írás közül a legkiválóbb tizenkettőt – melyet a három tagú zsűri választ ki (Winkler Nóra, Hajós András és Szőllősy Balázs) – különféle médiafelületeken, köztereken és egyéb felületeken fogják „futtatni” a szervezők.

Szóval nincs más dolgod, mint fogni egy tollat – ha kevésbé vagy romantikus, akkor egy laptop is megteszi – és megírni azt, amit akarsz. Ha többet szeretnél tudni a pályázatról, itt mindent megtalálsz.

SHARE