1
0

Zsúfolt asztalok, olcsó feles, és szórakozóhely-feeling – ezek jellemzik leginkább az Erzsébet körút egyik legfelkapottabb kocsmáját, a Shot Cafe & Bart, ami a fenti szlogennel promózza magát, nem kevés sikerrel. A Nullker is felkerekedett, hogy közösen szépítse az életét a budapesti fiatalsággal egy esős péntek estén.

A helyet egy csapatépítő tréning keretében kerestük fel – bár végül nem a tervezett, 15 fős létszámmal néztünk a pohár fenekére, az asztalfoglalás indokolt volt, ahogy akkor is tudjuk javasolni, ha csak másodmagaddal dobnál be egy italt.

A bejárat előtt két biztonsági őr fogad, akik a személyigazolvány mellett a táskákat is alaposan megnézik, így a dugipiát még otthon ajánlott elfogyasztani, és 18 év alattiaknak esélytelen (lenne) a bejutás – azért az arcokat elnézve, még így is akadt olyan, akinek sikerült kijátszania a marcona párost.

Noha az asztaloknál nehéz a közlekedés, és folyamatosan ingázó, fülhallgatós pincérfiúk is nehezítik az előrejutást, a pultnál még a nagy tömeg ellenére is hamar hozzájuthatunk az aznapi feszültségoldóhoz, amit szomorú, nyakkendős pultos lányok töltenek poharakba. Talán nekik is alkalmazniuk kellene a hely marketingszövegét, mellyel egyébként nemcsak az ismert közösségi oldalon, de a falra festve is alkoholfogyasztásra buzdítják a pesszimista magyar népet. Viccelt félretéve, a vodka+energiaital shotok 200 forintért homályosítják el az estét, ami azért igen baráti ár, főleg, hogy egyáltalán nincs felvizezve. Egy korsó, jobb minőségű sörhöz 400 forintból juthatunk hozzá, egy koktél ára pedig nagyjából 900 Ft körül mozog. Emellett mindig van valamilyen italakció, amivel tovább fokozhatjuk a (party)hangulatot.

Ha meghitt beszélgetést tervezel, ezt a vágyadat korlátozd a hely előtt található, dohányzó névre keresztelt placcra – a kommunikáció odabent – az átlagos hangerőn folytatott párbeszédek helyett – csak üvöltéssel működik, a (szerintünk amúgy teljesen indokolatlan) DJ ugyanis teljes átéléssel vereti a mixeket. Mindehhez csupán a tánctér hiányzik, a véralkoholszint felmérésére is alkalmas akadálypályaként tolongó székek között azért akadt egy-két arc, akik nyomták volna a boogie-t a tökéletesség felé vezető úton haladva.

Összegezve a tapasztaltakat: az egyébként egész designosan berendezett Shot Cafe & Bar nem neked való, ha nem bírod a heringpartit vagy félted a dobhártyád, de első randira és barátos/barátnős csevegéshez sem javasolnánk. Ellenben, ha sem a tömeg, sem a hangos zene nem zavar, és szeretnél agysejteket nem, de legalább a pénztárcádat kímélve mulatni egy jót, irány az Erzsébet körút 35! (foglalj asztalt)

SHARE