3
2
Forrás: bhmpics.com

Csütörtökön elárverezik Adolf Hitler virágokat ábrázoló csendéletét. A festmény kikiáltási ára 30 ezer dollár, azaz alsóhangon 8,2 millió forintért akarják rásózni valakire a náci vezér művét. Az esemény apropójából összeszedtünk olyan különös és kicsit ellentmondásos tényeket a hírhedt diktátorról, amelyek biztos érdekesebbek, mint a több milliós, alsó kategóriás festménye.

1. Hitler gyerekként pap akart lenni.

Az egész világ jobban járt volna, ha megvalósítja gyerekkori „álmát”. Hitler saját művében, a Mein Kampf-ban említi meg, hogy számára a lambach-i apát titulus a legmagasabb és legkívánatosabb eszmény, és azon gondolkodott, hogy papnak áll. Ugyan később bevallotta, hogy neki ez csak egy ideiglenes, „fiatal gondolat” volt, mégis a helyi templomban kóristafiú, valamint ministráns is volt.

2.Egy zsidó lányba volt szerelmes.

A tinédzser Hitler totál belezúgott 16 évesen egy Stefanie Isak nevű zsidó lányba. Habár ez – utólag visszatekintve – már önmagában eléggé vérlázító és álszent dolognak mondható, a legszebb az egészben, hogy sosem merte bevallani a hölgynek, milyen mély érzéseket táplált iránta.

Forrás: lists10.com

3. Csak egy heréje volt Hitlernek.

Még az I. világháborúban, az 1916-os somme-i csatában vesztette el egyik heréjét Adolf Hitler, miután súlyosan megsérült hasi tájékon. Egy német katonai orvos mentette meg, aki később csak „sikolynak” szólította, és az akkor még katonaként szolgáló Hitler sebesülésekor mindössze ennyit kérdezett a dokitól: „Lehet még gyerekem?”

4. A rettegett vegetáriánus.

A tömeggyilkos náci hadvezér nemcsak vegetáriánus volt, de mélységesen elvetette az állatkínzást, és teljes vállszélességgel kiállt az állatok jogaiért. Megdöbbentő, mennyire torz és ellentmondásos felfogása volt Hitlernek, aki többre értékelte az állatok jogait és életét, mint az emberekét. Felfoghatatlan, hogyan lehetett egy olyan embernek ilyesféle tiszta elve, mikor gondolkodás nélkül ítélt halálra és vetett könyörtelen körülmények közé több millió embert.

Forrás: tomatobubble.com

5. Kemény drogfüggő volt.

Körülbelül két éve felfedezett orvosi felvételek és levelek bizonyítják, hogy Hitlernek bizony gyakran felírtak egy több mint nyolcvanféle drogból összeállított „koktélt”, amelyet mindennap fogyasztott. Főleg az úgynevezett pervitin kábítószer volt a kedvence, amelyet egyébiránt Hitler-speednek is neveztek, valamint a kristálymethnek egyik főalkotóeleme.

6. Nemcsak kábítószer, de csoki függő is volt.

Meglepő tény, a drog – és a zsidó nő – mellett a csoki rabja is volt Hitler, aki körülbelül 1 kilogramm csokoládét fogyasztott naponta. Hódolása az édesség után abban a különös formában is megtestesült, hogy egy étcsokinak álcázott bombával akarta megölni Winston Churchillt – a robbanószer arany és fekete papírba volt becsomagolva. Szerencsére a brit ügynökök felfedezték a küldeményt, és időben meghiúsították a merényletet.

Forrás: wikimedia.org

7. 42-szer próbálták megölni, egyszer sem sikerült.

Ha te lennél a világ legjobban keresett és gyűlölt embere, akkor ez a szám talán nem is tűnik olyan soknak. Az viszont már jóval inkább elszomorító, hogy egyetlen egy merénylet sem bizonyult sikeresnek, és számos hős áldozta föl magát fölöslegesen azért, hogy egy olyan embert küldjenek a másvilágra, aki minden élő közül a leginkább megérdemelte volna a halált.

Forrás: unbelievable-facts.com, telegraph.co.uk, dailymail.co.uk
SHARE