0
0

Krónikus sörimádók figyelem! A vizezett lónyálak ideje lejárt, megnyílt a sörmennyország földi helytartója, a Hops Beer Bar, ahol végre gatyába rázhatjuk a berozsdásodott ízlelőbimbóinkat!

A 7. kerület kacifántos pubdzsumbujában délcegen feszít a sörözők legújabb példánya a kommersz kocsmák elleni lázadás valamennyi tünetével: minőségi sörkülönlegességekkel, kiváló kiszolgálással, frappáns dekorral és végre normális zenével, mely szembemegy a pitbullok és dévidgetták kocsmai egyeduralmával.

Fehér Zsófia

A habos élvezetek rajongói Európa, sőt még Amerika topsöreit is kedvükre szürcsölhetik a söralátétekkel bebugyolált bár falai között. A sörtől folyó Kánaán mohó vágyat kelt és ott tartózkodásunkkor jó pár adag lefolyt a torkunkon. A választásban segítségünkre volt a hely két tulajdonosa, Gergő és Zoltán, a sörfanatikus testvérpár, akik édesapjuktól örökölték a folyékony kenyér iránti rajongást.

Fehér Zsófia

“Faternak jó ízlése volt, finom söröket kóstoltatott velünk, szuper helyekre mászkáltunk együtt és már akkor tudtuk, hogy a sörvonal lesz a nekünk való irány, annak is a különlegesebb fajtái “– meséli Gergő miközben bemutatta nekünk az első folyékony ínyencségeket egy Brew Dog red ale és egy Brew Dog IPA formájában. A skót kollekció számos darabja megtalálható a helységben, és a fantasztikus ízek mellett dögös kinézetük is külön vonzerővel bír. A skót kiruccanás után rövid kirándulást tettünk Amerikába is és magunkévá tettünk egy juharszirupos vörös ale-t az Anchor tolmácsolásában, amely a várt édeskés íz helyett meglepően fanyar volt. A legnagyobb barátságot a füstös sörökkel kötöttük, melyből két fajta is a rendhagyó alkoholok szerelmeseinek rendelkezésére áll.

Fehér Zsófia

A babgulyást vagy a sajtot szereted inkább? – tette fel a kérdést Gergő, mikor hosszasan vacilláltam melyik daliás üveg csábításának engedjek. Végül az utóbbi mellett tettem le voksomat, és a jóképű Schlenkerla Rauchbier Marzen nemcsak külsőleg volt attraktív, de különleges füstös ízébe azonnal beleszerelmesedtünk: mintha egy darabka jó minőségű sajt és kiváló lager szerelemgyereke ficánkolna a szánkban.

Fehér Zsófia

A testvérpár a világ különböző pontjaiból rendeli a sörfinomságokat, hogy azokból összemontírozzák a kerület legizgalmasabb sörkínálatát. A srácok elmondása alapján a külföldi ízekre a magyarok is fogékonyak és szívesen kísérleteznek. A friss nyitás ellenére a helynek már törzsvendégei is vannak, akik minden alkalommal más-más aromákat kóstolgatnak és tesztelgetnek. Mutatóban van ugyan néhány rövidital is, de azok az üvegek inkább csak porfogóként szolgálnak a megannyi sörritkaság között. „Annyi jó finom sör van, nem is nagyon akarjuk, hogy mást fogyasszanak. Ha bedobsz egy rövidet, az egy sörrel kevesebb.”

Fehér Zsófia

Fajtájának legjobbjai sorakoznak a polcokon, ahol körülbelül 130 üveges sör és 8 féle csapolt változat áll a szomjas vendégsereg rendelkezésére. A választékban a könnyedebb zamatokat favorizálók is megtalálják a nekik tetszőt, számtalan gyümölcsös sör közül válogathatunk legyen az almás vagy éppen kókuszos. A fiúk egyelőre a külföldi kínálat között kalandoznak, de szeretnék ha a felhozatalba magyar példányok is bekerülhetnének. „Van, egy-két nagyker, akiktől bejönnek házalni, de pont az a cél, hogy olyan söreink legyenek, amik máshol nem kaphatóak. Ez nem azt jelenti, hogy ők rosszak, csak mi ezzel szeretnénk kitűnni. Magyar sörünk még nincsen, de keressük az igazit.”

Fehér Zsófia

A hely minden porcikája a sör szellemétől pezseg: pazar porcelán sörcsapok csapolják a folyékony kenyeret, míg a falakat több, mint 1000 söralátét borítja, melyet Zoliék baráti segítséggel, egyesével pakolásztak fel.

Fehér Zsófia

A Hops Beer Bar-ba nem azért megy az ember, hogy olcsó sörökkel gargarizáljon, majd a sokadik után felháborítóan viselkedjen, hanem hogy komótosan elfogyasszon pár minőségi italt egy fantasztikus környezetben. A fiúk – amellett, hogy a téma igazi szakértői – remek vendéglátók és szívesen segítenek bárkinek, aki hirtelen nem tudja, melyik sörhöz kapjon a grandiózus kínálatban.

Ha már a könyökünkön jön ki az unalomig ismert sörkínálat és szívesen kényeztetnénk magunkat valami különlegessel – szigorúan a sör műfaji határain belül -, a Hops Beer Bar a tökéletes választás vágyaink kielégítésre.

Hops Beer Bar, Budapest, Wesselényi utca 13.

SHARE