0
0

Ha belvárosban tengeted a mindennapjaidat, és éppen megéhezel, érdemes néha az eldugottabb helyekre is beülni, mert ki tudja, mire lelsz rá!

Mi így tettünk. Az Arany János utcai metrómegálló közelében ültünk be a Bank utca szerényen bujdosó palacsintabárjába, a Bank3-ba.

Nem kell persze egyből arra gondolni, hogy reggelire befalunk egy óriás lekváros palacsintát. Ha munka előtt tévedsz be, választhatsz a direkt erre szánt 26 centis zöldséges-sajtos, füstölt tarjás-sajtos és a kolbászos-hagymás finomságok közül, és ráadásul még a kávéjuk is jó. Ha pedig már így is késésben vagy a munkából, el is csomagolják neked.

Ebédre azért már lehetünk ennél bevállalósabbak. Rengeteg különlegesség közül válogathatunk a “basic édes” és a “basic sós” palacsinták mellett. A teljes étlapot ITT átbújhatod, de ízelítőül csak annyit mondanánk: mediterrán jércemell, camemberttel és aszalt paradicsommal töltött, négysajtos, királyrákos, olasz, francia, amilyet csak akarsz -, és ráadásul kedvedre alakíthatod, hogy csirkével, marhával vagy hús nélkül kéred a sós palacsintákat. Nem mellesleg minden napra van két napi menüjük 11 és 14 óra között 990 és 1490 forintért, amit előre lecsekkolhatsz a facebookon. Ezt a leves-főétel-üdítő kombinációt is szívesen elcsomagolják neked, ha úgy kényelmes.

Azt pedig talán már nem is érdemes ecsetelnünk, hogy miért ajánlottuk a címben a vacsorát is. Ha épp nem palacsintára vágysz, a leves, főétel vagy saláta mellé is kérhetsz kedvedre való bor- vagy pezsgőkülönlegességeket, de akár maradhatsz a kávé vagy turmix alapoknál is. A limonádét pedig még mi is kipróbáltuk, és bátran ajánljuk.

Kolléganőm egy édes palacsintával próbálkozott, a Milka fehér csokis óriással, de ha már lúd, legyen kövér alapon, mivel ez is variálható, duplacsoki mellett döntött, így ahogy ő leírta, igazi szivárványhányásban részesült – a szó legeslegédesszájúbb és pozitívabb értelmében. A következő talán a túró rudis óriás palacsinta lesz. Én inkább a sós verzióknál maradtam és egy ázsiai óriást kértem ki magamnak. Az édes-chili szószos, ananászos, zöldéséges csodából maradt a tányéromon, de csak és kizárólag azért, mert nagyon laktató volt.

Hétköznap reggel nyolctól késő estig, szombaton déltől éjfélig válogathattok (jelenlegi és jövőbeni) kedvenceitek közül. És ugyan, amikor mi voltunk délelőtt nem mondhatnánk, hogy nagy tömeg volt, de el tudjuk képzelni, hogy ebéd- vagy vacsoraidőben érdemes élni az asztalfoglalás lehetőségével.

1054 Budapest, Bank utca 3. – jó étvágyat!

SHARE