1
0

A Bajcsy-Zsilinszky úton kedvére válogathat az éhes ember, hogy melyik vendéglátóipari egységben csitítgassa korgó gyomrát. Egy idő után azonban unalmassá válik a tíz ugyanolyan gyrosos, kifőzde és pizzás, ilyenkor jó ráakadni az Inez Food Barra, amely üde színfolt a konkurenciák közt.

A szendvics-leves kombóra építő ételbárok néhány éve váltak a street food-paletta fontos tényezőivé, gombamód szaporodnak el a városban a gyorsan elfogyasztható, egyszerű, mégis laktató ebédmenüket kínáló helyek. Szerencsére ez a műfaj még nem esett át abba a hibába, amibe a gyrososok – hogy boldog-boldogtalan gyrost csinál, teljesen mindegy milyen minőségben -, ám nem árt válogatnunk, hiszen meglepő módon még egy szendvicsen és egy levesen is bőven lehet mit elrontani.

forrás: Inez Food Bar Facebook

Az Inezt azonban fantáziátlansággal és kötelességből gyártott szendvicsekkel butaság lenne megvádolni. Ugyan nem kínálnak százféle szendvicset és levest, az étlap hosszúsága fordított arányban áll a minőséggel: minden teljesen friss, piacról vásárolt alapanyagokból készítik az orrunk előtt. Csak a levest hozzák valahonnan hátulról, de azt megkóstolva minden kételyünk elszáll afelől, hogy hátul vad zacskósleves-party megy. A helyet egy pár működteti, ami megmagyarázza azt, miért nem ipari mennyiségben folyik itt a menü- és ételgyártás, azonban ezt bőven pótolja az az odafigyelés és kedvesség, ami a hely lelke, és egy otthonos kis kuckóvá változtatja az Inezt, ahova szívesen visszatérnek a vendégek, hogy a már kipróbált szendvicsüket újra és újra beszerezzék.

A levesek terén sajnos csak az igenből és a nemből tudunk választani, ugyanis egyféle típust kínálnak, igaz, minden nap mást, és a hét öt napjának kínálatát sem a húsleves-paradicsomleves tengelyen kell elhelyezni. Marokkói csicseriborsóleves, kókusztejes sütőtökkrémleves, tormás céklakrémleves – igazi nagyágyúkkal találkozhatunk az aprócska üzlethelyiségben.

forrás: welovebudapest.com

A szendvics szó az inezes látogatás után némiképp átalakul az ember fejében, először betérve lehet, hogy a szokásosan unalmas szalámi+sajt+bagett triumvirátus jut eszünkbe, ám itt teljesen más várja az éheseket. Mákos és szezámos bagelekben adják a tutit, amelyet helyben sütnek. Nyolcféle variációból lehet válogatni, ám nem mindig van ennyi, 5-6 azonban majdnem mindig megtalálható. Egyik szendvics sem unalmas, mindegyikbe csempésznek valami extrát, legyen az egy kis szőlő, vagy különleges sajt. Érdemes kipróbálni az ázsiai szendvicset, amely ugyan legtöbbször népszerűsége miatt hamar elfogy, mégis érdemes miatta levadászni az alkalmas pillanatot, amikor még van. Mogyoróvaj, sült tofu, szójaszósz, lime – akár még rosszul is hangozhatna, és egyértelműen ez hangzik a legextrémebben a mezőnyből, mégis százszázalékos bizonyossággal ajánlom mindenkinek, érdemes miatta kilépni a sonka-sajt komfortzónájából, mert egészen különlegesen isteni élményt nyújt ez a szokatlan ízkombináció.

forrás: Inez Food Bar Facebook

A levesek mellett friss quiche-t és frittata-t is sütnek, de akik ennél is könnyebbre vágynak, azoknak összeállítanak salátát is választható hozzávalókból. A kötelező kávéfelhozatalt sem automatából nyerik, a Lumenből rendelik hozzá az alapanyagot.

A menüt 950 forintért kínálják, ami a leves-szendvics kombók viszonylatában átlagnak számít. Külön-külön is kérhető (590 forint), ám együtt érdemes kipróbálni a bagelt a levessel.

SHARE