2
0

Budapest, Paulay Ede utca 20. Budapest Lepény. Csak ennyit kell megjegyezned, és máris eljutsz egy igazán ízletes és különleges helyre, ahol nyálcsorgatva nézheted végig, ahogy a szemed előtt készítik el neked a lepényt a friss hozzávalókkal.

A hely január 18-án nyitotta meg kapuit a nagyközönségnek. Egy hangulatos kis étterem, ahol az asztalokat piros-fehér kockás terítő borítja, a hófehér falakon a régi fővárosunkról lógnak képek és a magnóból halk magyar népzene szól. Mintha éveket visszamennék az időben, úgy tűnik ki ez a „gyorsétterem” az utcából.

16 különböző töltött lepénykülönlegesség közül választhatunk – székely, úri, laza, kotkoda vagy épp Toldi névre hallgatnak ezek, amiket mind más-más finomságokkal töltenek meg. De a vegetáriánusok se csüggedjenek, van lepény nekik is.  Az étlapon felfedezhetünk még retró hamburgereket, szendvicseket és tócsnikat is. Kávé, tea, üditő persze alap.

Az árak elfogadhatóak, és hatalmas nagy adagot adnak. Nemsokára lehet majd féladagot is kérni belőlük, mivel több vásárló is megemlítette már, hogy ekkora adagokat alig bírnak megenni. De a maradékot szívesen elcsomagolják. Minden nap nyitva vannak és akár egy reggeliért, ebédért és vacsoráért is be lehet ugrani. A hely pozitívsága az, hogy nagyon közel van mindenhez, jól meg lehet közelíteni, hiszen 1 percre van az Operaháztól.

Ha egy csendes helyre és egy igazán magyaros ételre vágysz, akkor érdemes egyszer bepillantanod ide. Hidd el, nem fogsz csalódni és esélyes, hogy akár többször is vissza is mész majd.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el a hely Facebook oldalára, utána irány enni!

SHARE