1
0

Pont egy éve legalizálták az amerikai Coloradóban a marihuánafogyasztást, és bár rengeteg ellenzője akadt az intézkedésnek, az általuk jósolt pokol továbbra sem szabadult el; az állam viszont nagyon szép profitot termel az intézkedéssel.

Az törvény kritikusai és az amerikai rendvédelmi szervek azzal érveltek, hogy a marihuána legalizálásával mind a bűnözés, mindpedig a közlekedési balesetek száma az egekig nő majd, és úgy általában lesz egy csomó, marihuánafogyasztással kapcsolatos haláleset. Egyelőre azonban nem tudnak ilyenről, a legdurvább dolog az volt, hogy pár lelkiismeretes szülő Halloween előtt a gyerekek és a füves édességek találkozása miatt aggódott. A kölykök végül – meglepő módon – nem téptek be.

Szövetségi szempontból azonban már felmerülnek valós aggályok: mivel a környező államokban nem legális a marihuánafogyasztás, a feltételezett fűcsempészet miatt kénytelenek voltak megemelni az államok határainál állomásozó rendőrök számát. Emiatt egyébként a szomszédos államok perrel fenyegetik Coloradót, azonban – mivel egy alig egy éves törvényről beszélünk – nem igazán léteznek bizonyítékok arra, hogy a fű legalizálása miatt nőtt volna a bűnözés.

forrás:

A fű egyébként iszonyatosan jó pénzt hoz Coloradónak, a forgalmi adóból, plusz adókból és a koncessziókból befolyó pénz csak 2014-ben több mint 36 millió dollár volt, ez körülbelül 10 milliárd jó magyar forintnak felel meg. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezt a bevételt egy fél Magyarországnyi lakosságú állam termelte ki.

SHARE