0
0

Sokáig igazi probléma volt, hogy mihez kezdjenek az egykori Pablo Escobar hátrahagyott állataival. Most itt a megoldás: sterilizáció.

A hírhedt kolumbiai drogbáró, Escobar sok mindent szeretett. A kokain királyának is nevezett férfi nem csak a drogot, de a vízilovakat is kedvelte. “Szerencséjére” volt is miből finanszíroznia ezt a nem mindennapi hobbit, hiszen sokan minden idők leggazdagabb bűnözőjeként tartják számon.

Escobar állatai az Antioquia északi provinciáján lévő birtokán éltek, de néhányuk megszökött: összesen körülbelül 60 állatot láttak az eredeti lakóhelyüktől jóval messzebb kóborolni. A vízilovak gyakran a közeli farmokat dézsmálták meg, a lakók azonban ezt nem bánták, sokan háziállatként is befogadnák őket. Sőt, néhányan ezt már meg is tették.

Kolumbiai állatorvosok az évekig tartó viták után most kezdték sterilizálni őket. A viták mellett egy véres esemény is beárnyékolta az ügyet: öt éve a hatóságok lelőttek és megöltek már egy vízilovat; az eset pedig óriási felháborodást váltott ki. A többi állat keresését fel is függesztették. A kormány szerint, bármennyire is tiltakozik a lakosság ellene, a vízilovak veszélyesek, így a sterilizáció mint első lépés elkerülhetetlen. És honnan szerzik meg a pénzt a műtétekhez? A lefülelt drogok által.

SHARE