1
0

Csütörtök délután egyik kolléganőmmel, Csillával ellátogattunk a nem rég nyílt ZooCaféba.

Már maga a környék megfogott minket. Mind a ketten a kávézó közelében lakunk, ám valahogy a Kálvin tértől az üzletig vezető kisutcákon sose jártunk még. Eldugott, csendes, szép és mégis központi helyen van.

Amikor megérkeztünk, Balotay Krisztina, az üzlet ügyvezetője fogadott minket, akivel cica tappancsos kávék mellett beszélgettünk és többek között azt is megtudtuk, hogy már akkor több állatban gondolkodott, amikor még a cicás kávéházat vezette, azóta pedig a szőrcsomók mellett az arapapagájok lettek a személyes kedvencei. Akikhez egyébként be is mentünk. Bizsut meg is etettük, de párja és a kakadu nem nagyon akartak odajönni hozzánk (de szombaton, amikor visszamentem a nyolc éves kishúgommal, akkor már őket is megsimogattuk!). A macskák mellett ők a legigényesebbek a kávézóban, de a tartásuk még mindig nem annyira kényes, mint az akváriumok rendben tartása.

Egyébként meglepően jól megvannak egymás mellett az állatok. Azért persze a vitrinen keresztül szemezgetnek a szabadon lévő négylábúak a többiekkel, de ha a gondozó kiveszi akár a sünit, akár a kígyót, békén hagyják őket.

Persze mi is megkértük az állatgondozót, hogy vegyen ki nekünk mindenkit, akit csak lehet, így életünkben először pesztrálhattunk sünit, kígyót, kaméleont és agámát is. Kolléganőmnek a kígyó volt a kedvence, én pedig teljesen beleszerettem Kázmérba, a kaméleonba. De találkozhattok Némó barátaival, teknőssel, rákokkal vagy akár mókussal is, ha ellátogattok a ZooCaféba, hamarosan pedig csincsillával és tengeri malaccal is játszadozhatnak majd azok a vendégek, akik nem szeretnének vagy tudnak otthon ilyen állatokat tartani. A fajokról egyébként olvashattok részletesebben a kávézó oldalán.

Mindezek mellé még a kávé is finom, sőt még az étlap is nagyon vonzó, úgyhogy, ha valamikor a belvárosban jártok, csak ajánlani tudom, hogy ugorjatok be! Bármelyik nap, hiszen hétfőtől vasárnapig látogatható a hely egészen este tízig, és gondozót is találtok bármikor!

SHARE