1
0

Igen elkezdődött újra a suli. Szívás. Na jó azért annyira nem, mert egyetemre járni még mindig feelinges. Viszont mielőtt még elkapna a tanulási láz, szeptemberben egy rakás esemény közül válogathatsz.

A héten két óriási előadó fog zúzni a Budapest Parkban: Scooter és a Tankcsapda. Ha bírod a hardcore technot, akkor Scooter pont neked való. Világhírnév, több tízmillió eladott album. A német szöszi már 20 éve csapatja bandájával, ennek örömére BP-n is megtáncoltatja a közönséget pénteken. Vendégzenekarként egy magyar klasszikus is befigyel: a Kozmix. Tini korunk kedvence, kihagyhatatlan! Töp-töp-töp-törötöptöptöp! Íme, ízelítőnek Scooter talán legnépszerűbb muzsikája:

[youtube id=”KVjeheaFfsM”]

Hazai ősrockereink, a Tankcsapda tagjai is jubilálnak idén, 25 éves a banda. Idei legnagyobb fellépésüket ők is a fővárosba időzítették. Egész évben találkozhattál a boltok polcain a promós Sopronis dobozos sörökkel, amiről Lukács Laciék vigyorogtak vissza. Ha szerencsés voltál, akkor a nyitófülön található kóddal ingyen belépőt nyerhettél, bár így a koncert előtt néhány nappal már minden fáról le lehet akasztani egy ticketet.

[youtube id=”GWLcdiBPvio”]

Szinte minden egyetemen tombol a gólyahét, ahol bevezetik az újdonsült hallgatókat az egyetemi életbe. A Budapesti Műszaki Egyetem szeptember 16 és 19 között rendezi meg a már hagyománynak számító mini fesztiválját. Belgától elkezdve Kis Grofóig mindenféle zenei stílus képviselteti magát keddtől csütörtökig, két színpadon.

Na de nem csak buliból áll a világ, hiába vagyunk fiatalok, azért művelődni is kell. Szeptember 25-én debütál a magyar mozikban T.S. Spivet különös utazása, amely egy kisvárosi, nagycsaládos kissrácról szól. Ő maga is elég különc családjához képest, nemhogy kalandos utazásának körülményei. Ha ki akarsz kapcsolódni, irány a mozi!

[youtube id=”D3GYyX4epbQ”]

Kiállítják! Na de mit? Kerekes Zsuzsa zsánerképeiről van szó, szeptember 11-től te is lecsekkolhatod csodás fotóit a Klebelsberg Kultúrkúriában, teljesen díjmentesen. A fotós remekül kapja el az élet apró, de annál inkább izgalmasabb és figyelemreméltóbb pillanatait. Helyedben én ki nem hagynám.

Ha már kultúra, akkor a film és kiállítás után, a színház sem maradhat ki a sorból. Budapesten rengeteg előadóhely közül válogathatsz. Ajánlunk is egy kötelező darabot, amit mindenkinek látnia kell élete során: a Szentivánéji álom. A Nemzetiben láthatod, olyan nagy nevek főszerepélésével, mint Horváth Lajos Ottó, Tompos Kátya vagy Nagy-Kálózy Eszter.

SHARE